Je bent wat je eet

door | 20 februari 2024 | Gezondheid, Vief

Hebben jullie ook de documentaire op Netflix gezien “You are what you eat”. Een verhaal over 21 eeneiige tweelingen, waarvan de ene helft een normaal en de andere helft een vegan dieet eet.

Het idee van de serie was wetenschappelijk verantwoord. Wat is de invloed van wat je eet, op je gestel en je geest. Onder het motto Genes or greens, deden 21 eeneiige tweelingen mee aan een experiment, waarbij één persoon een normaal dieet kreeg met vlees, vis, melk en eieren. De ander kreeg een strikt vegan dieet. Hieronder de trailer van de serie.

Ik was geschokt door deze serie. De impact van ons dieet op de planeet is groot. En een hoop wijsheden zijn ons ingeprent door de voedingsmiddelenindustrie.

Maar de positieve boodschap was, dat wat goed is voor de planeet is ook goed voor ons. De verschillen in de eindmetingen tussen diegene die vegan had gegeten en het standaard dieet hadden gevolgd was groot. Ik zal het eindresultaat niet verklappen kijk zelf maar.

Zelf ben ik al een tijd 2022 flexitarier. We eten één tot twee keer in de week vlees en op brood heb ik nooit meer vleeswaren. Durf ik zelf die stap verder te gaan voor een vegan dieet en biologische inkoop. Ik ga het in ieder geval eens een tijdje proberen. Misschien doe ik ook wel de vegan challenge Ik houd jullie op de hoogte

Meer weten?

Wil je naast vegan ook biologisch eten dan zijn hier een paar handige links
Hofweb :Bio boodschappen direct van de boer, verpakkingsarm thuis bezorgd.

Ekoplaza: De grootste Biologische supermarkt. Naast online bestellen heeft Ekoplaza ook fysieke winkels onder andere in Rotterdam en Delft.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *