Wat is rijkdom?

door | 26 maart 2024 | Fiefjes, Verhalen

Vandaag ben ik jarig! Ieder jaar gaan er dan altijd wel een paar verjaardagsliedjes door m’n hoofd. Dat komt denk ik omdat het vroeger bij ons thuis de gewoonte was dat je op je verjaardag pas uit bed ‘mocht’ komen als de LP met verjaardagsliedjes was opgezet. Het zijn kostbare herinneringen aan m’n kindertijd…

Een vraag die bij een verjaardag vaak gesteld wordt is: heb je nog wensen?

En ja hoor, die heb ik. Maar… aan de andere kant voel ik me al zo rijk! Heb ik dan zoveel geld en spullen? Nee, helemaal niet. Rijkdom zit voor mij vooral in het ‘zien’ van dingen die soms maar heel klein lijken. Zo kan ik intens genieten van de merels die hun mooiste liedjes laten horen. Of een hommeltje dat zich opwarmt in de ochtendzon. En wat denk je van de bomen die nu vol bloesems staan? Ik raak er niet op uitgekeken! Als je je ogen en oren op “aan” zet is er echt zoveel te zien en te horen.

Rijkdom gaat voor mij vaak samen met dankbaarheid.

Zo voel ik me nog steeds iedere dag een geluksvogel dat ik vorig jaar heb mogen verhuizen naar de plek waar ik nu woon. Voor mij betekende dit zoveel meer dan alleen ‘van de ene plek naar een andere gaan’.

Door verschillende factoren zijn met name de laatste 20 jaar fysiek en mentaal loodzwaar geweest. Met de verhuizing hoopte ik op een andere plek een nieuwe start te kunnen maken. En dat voelt fijn. Mede door de verhuizing voel ik dat er steeds meer kleur in mijn leven komt. En het lijkt erop dat ik op mijn 57e dan eindelijk begonnen ben te kunnen leven in plaats van altijd maar te hebben moeten óverleven.

En díe rijkdom vier ik op deze feestdag maar al te graag!!smile

Wat betekent rijkdom voor jou?

Laat een reactie achter

6 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

6 Reacties

  1. Piet

    Een beetje laat, maar helemaal met je eens! Die kleine dingen die het doen… (daar is ooit een liedje over gemaakt… ), maken je leven mooi.. bovendien maken die kleine dingen in Maassluis, waar we in leven en dagelijks aan voorbij lopen, onze stad zo mooi! Dankzij de stadswandelingen van de afgelopen tijd ben ik ons dorp /stad zoveel méér gaan waarderen! Tot snel Cora !

    Antwoord
    • Cora

      Leuk is dat om dat op die manier te ontdekken hè Piet! Ik vind het echt een verrijking van het woonplezier.
      En… gaandeweg gaan we vast nog veel meer leren over onze stad! Ik verheug me daar nu al op?

      Antwoord
  2. Aad

    Geweldig. Ík ben zo blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Cora van harte gefeliciteerd met je verjaardag dat we nog lang mogen gidsen.

    Antwoord
    • Cora

      Dank je wel Aad! Leuk je reactie te lezen!?

      Antwoord
  3. Paulina

    Van harte gefeliciteerd met uw verjaardag, ik wens u veel gezondheid en geluk ,en een fijne dag !????

    Antwoord
    • Cora

      Dank voor de mooie wensen Pauline! Voor u ook alle goede wensen voor iedere dag van de week!?❤️?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *