Wandelgroep Nieuwland

door | 29 maart 2024 | Doen, Sporten

Rust roest! Maar is dat ook zo? Om dat uit te zoeken ging ik op bezoek bij de dames van de wandelgroep in Schiedam Nieuwland.

We lezen steeds vaker dat bewegen goed is voor iedereen. Hoevéél je beweegt maakt niet uit, áls je maar iets doet wat bij je past. Zelf heb ik echt een hekel aan sporten, nog nooit een sportschool bezocht. Maar fietsen en zwemmen past wel bij mij.

Dus heb ik op een druilerige vrijdagochtend mijn stoute schoenen aangetrokken. Ik ben op koffiebezoek gegaan bij huiskamer Het Puttertje” om de dames, die net terug kwamen van hun wandeling, te vragen naar waarom zij 3x in de week wandelen:

Een dame van 75 staat iedere dag voor de buis bij Nederland in beweging, maar ja de tv geeft geen antwoord en samen in eigen tempo is gezelliger.

Diana van 70 houdt NIET van bewegen?Ze wordt er moe van en bij thuiskomst gaat ze slapen. Toch loopt ze 2x  per week onder ‘lichte dwang’ mee want de dames wachten op haar en na afloop samen kletsen( NOOIT roddelen ) bij de warmte van de gaskachel is erg gezellig.

De 2 andere dames zijn gepensioneerd en missen een vorm van structuur en regelmaat en ze houden erg van bewegen op een laagdrempelige manier (het zijn wel de 2 snelste lopers die ook de verste routes nemen).foot-in-mouth,

Riet Putters zelf 83 jaar, is al 16 jaar gastvrouw in het Puttertje, de huiskamer die werd vernoemd naar haar man. En waar ook twee keer in de week een spelletjes middag gehouden wordt.

Na een gezellige ochtend zijn we tot de conclusie gekomen dat “bewegen EN sociaal ontmoeten” hand in hand gaan. Wijkbewoonster Nihal is deze groep ooit begonnen. Er komen wel vragen voor een mannen wandelgroep maar die is er (nog)niet.

Loop je ook eens gezellig mee? Het moet niet, het mag!

Het Puttertje

Meer informatie

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Andrea

    Wat een leuke oproep. Gezelligheid en bewegen, klinkt goed!

    Antwoord
  2. Jan Boumans

    Mannengroep het “uitputtertje”. Zou mooi zijn, maar ik doe zelf al genoeg. Ik zou mannen aanraden lid te worden van de groep, gewoon lekker wandelen en niet uitputten!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *