De kilo’s

door | 19 november 2020 | Gezondheid, Vief

We zitten in de tweede gedeeltelijk lockdown. Dan ligt ongezond eten weer op de loer en daarmee de beruchte corona kilo’s. Tips nodig om de corona kilo’s te voorkomen? Lees dan snel door!

In het televisieprogramma EenVandaag werd op 2 november een onderzoek gepresenteerd naar het effect van de eerste lockdown op het eetgedrag van mensen. Het onderzoek toonde aan dat één op de tien mensen aangaf het moeilijker te vinden om gezonde keuzes te maken. Een klein deel van de groep ging ook ongezonder en meer eten.

De twee belangrijkste oorzaken voor het meer en ongezonder eten waren stress en verleiding. Eten geeft troost en vermindert je stress. Als je dan ongezonde dingen in huis hebt is de verleiding groot.
Zoals een van de geïnterviewden zei: “Thuis heb ik de neiging lekkerder te gaan eten en dan is de pizza in de vriezer vlakbij”.

Zelf heb ik ook moeite gehad met gewichtscontrole. Wilskracht is voor mij een beperkte hulpbron. Tien keer passeer je de bus met koekjes en zeg je nee tegen jezelf. Maar de elfde keer is je wilskracht op en eet je ze allemaal in één keer op. Mijn oplossing was om de verleidingen niet meer te kopen. Ook de apps van het voedingscentrum hebben mij geholpen bij het maken van de gezonde keuzes en het controleren van de calorieën. Vooral de app “mijn eetmeter” was waardevol.

Voedingscentrum

Wil je meer weten. Een link naar de site van het voedingscentrum vind je hier.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Inderdaad Ruud, gewoon geen lekkere dingen kopen! Hoewel, is best moeilijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *