Licht om te horen!

door | 23 december 2020 | Thuis, Wonen

Licht om te horen, lees ik dat nu goed ? Ja, Je leest het goed. Maar dat kan toch helemaal niet!

Geluid, ja dat kan je horen. Muziek, een piepende deur, krassen op het zwarte bord in de school vroeger. Als ik daaraan denk lopen de rillingen nog over mijn rug. Maar licht dat je kan beluisteren, nee, dat bestaat niet. En toch?

Het gebeurde ons regelmatig. Iemand staat voor de deur, belt aan en wij kijken rustig naar de tv en horen de bel niet. Onze oudste zoon komt dan bijvoorbeeld langs en vraagt:

“Waar waren jullie gisterenavond ?” Hè, wat? We waren gewoon thuis. Nee, ik heb een paar keer aan de deur gebeld, en jullie deden niet open!”

Helaas heeft dit voorval zich al verschillende keren voor gedaan.

Hoe kunnen we dat voorkomen? Na enig zoeken op internet, lezen we over een wek- en waarschuwingssysteem. Een voorziening die verbonden wordt met de luidspreker van de huisbel. Wordt er op de bel gedrukt, dan hoor je niet alleen een bel maar begint er ook een opvallend knipperlichtje branden. En dan weten we: er wordt aangebeld!

Dan is het zover: ons wek- en waarschuwingssysteem wordt geplaatst. De monteur sluit het in een paar minuten aan en probeert het uit. Niet alleen de deurbel, maar ook de telefoon wordt er op aangesloten. Er komt ook nog een klok- en trilapparaat bij. Het laatste wordt onder mijn kussen gelegd. Mocht ik in mijn slaap het knipperlicht missen, dan word ik toch wakker van het trillende kussen. Prachtig toch!

En wat mooi is: als je doofheid beneden een bepaalde grens ligt, dan wordt het systeem door de  ziektekostenverzekering vergoed. Informeer hiervoor eerst bij je zorgverzekeraar en laat je dan testen door een Kno-arts. Dat is verplicht.

Wij zitten we ’s avonds weer rustig voor de tv. Laat die bel nu maar zien!

 

Foto: de Hoorexpert

De Hoorexpert

 Kijk hier voor meer informatie over wek- en waarschuwingssystemen.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Geboren te Zwijndrecht op 31-10-1932. Onderwijzer aan diverse scholen in Nederland geweest, het laatst als directeur van een school voor speciaal onderwijs te Vlaardingen. Al vierenzestig jaar getrouwd met Willy en opa van 24 kleinkinderen en 24 achterkleinkinderen.

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Een voordeurbel die zich laat zien als erop wordt gedrukt.
    Mooi geschreven Gijsbertjan. De kleinkinderen en achterkleinkinderen mogen trots zijn op hun (over)groot opa.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...