“corona” verveling

door | 8 januari 2021 | Doen, Hobby's

Slaat de Corona-verveling toe? Kwam je leven met de eerste lockdown ook tot stilstand? Ik schat in van wel. Het mijne in ieder geval wel.

Ten eerst brak ik, net voordat alles dichtging, mijn enkel. Vandaar dat ik sowieso nergens heen ging. Ten tweede viel mijn hobby theaterspelen helemaal stil. Twee maal per week repetitie en thuis oefenen. Als derde vielen mijn bezigheden bij mijn bewonerscommissie ook weg, want onze ontmoetingsruimte ging op slot.

Waar kreeg ik dus last van? Juist, het lege agenda-syndroom! Herkenbaar?  Wat kon ik nu gaan doen?

In deze rubriek wil ik  je meenemen in de mogelijkheden die jezelf thuis kunt ondernemen. Wat je daarvoor nodig hebt is een computer, tablet of smartphone en een internetverbinding.

Je kunt je op het internet (gratis)  abonneren op allerlei nieuwsbrieven van organisaties en tijdschriften die je informeren over wat er zoal te beleven valt.

Naast Fief kun je denken aan het Plus Magazine, de ANBO, de ANWB eropuit en de Uitagenda Rotterdam. 

Het Zuid-Hollands Landschap en Natuurmonumenten zijn een leuke entree wanneer je een natuurliefhebber bent. Zuid-Holland Landschap biedt nu voor half jaar gratis een proefperiode aan (Kerstcadeau).

Meekijken met de webcam van  Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het zou zomaar kunnen dat je edelherten ziet.  Of bekijk de zes mooiste Hunebedden in Drenthe.

Natuurmonumenten brengt de natuur ook dichterbij en heeft negentien verschillende natuurgebieden digitaal toegankelijk gemaakt via Google Streetview. Met de 360-graden beelden vanaf uw computer, tablet of smartphone is het alsof u er zelf loopt.

Maar buiten is het ook goed toeven. Neem onze eigen Broekpolder bij Vlaardingen, daar kun je naar hartenlust recreëren en sporten in de buitenlucht. Zoals wandelen, fietsen, mountainbiken of naar het klauterwoud om te spelen.  Er is een nieuwe website uitgebracht, waar je alle informatie kunt vinden.

Wellicht heb je zelf ook tips, dan hoor ik die graag. De volgende keer ga ik met je, vanuit de luie stoel, musea bezoeken.

De Broekpolder

Waardevol groen in Vlaardingen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *