Ruim vel

door | 15 oktober 2021 | Gezondheid, Vief

Herinnert u zich ook nog Soap, de Amerikaanse serie eind zeventiger jaren? 

Het was een soap, zoals dit soort series later werd genoemd, maar deze heette ook Soap. Een nieuw fenomeen op de televisie. Ik keek er dan ook met plezier naar. Alhoewel ik me er nu weinig meer van kan herinneren. Op één specifieke scene na…

De vrouwen uit de serie zaten met elkaar in de keuken een beetje te babbelen over allerlei vrouwenzaken (en ik vermoed ijs te eten, want dat schijnen Amerikaanse vrouwen altijd te doen als hen iets dwars zit) toen ze het hadden over het ouder worden en wat dat met je lijf doet. Op een gegeven moment zei Jessica, de vrouwelijke hoofdrolspeelster, dat je in bed nooit bovenop moest gaan liggen. Toen de anderen vroegen waarom niet ging ze op handen en voeten op de keukenvloer zitten met haar hoofd naar beneden. Ze vroeg de andere vrouwen om te bekijken wat dit met haar wangen deed. Die hingen dus enigszins. Ik moest daar toen vreselijk om lachen omdat ik dat zwaar overdreven vond en er geen enkele voorstelling bij had met mijn, toen nog, strakke huid.

Nu weet ik wel beter. Al jaren kijk ik kritisch naar mijn lijf om te constateren dat mijn vel alsmaar groter wordt. Vaak heb ik het er met andere vrouwen over en ontdek dat dit niet alleen iets is wat mij bezig houdt. Bijna alle vrouwen kampen hiermee en fantaseren wel eens wat voor cosmetische ingrepen je zou kunnen ondergaan. Over het algemeen kunnen we er echter wel de lol van inzien en kenmerken dit soort gesprekken zich door een hoop hilarische herkenning, gepaard gaand met veel gelach.

En laten we eerlijk zijn, er zijn wel ergere lichamelijke “ongemakken” te bedenken dan een ruim vel!

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik heb een lieve zoon en schoondochter en sinds bijna 2 jaar is een heel lang gekoesterde wens in vervulling gegaan door de komst van een prachtige kleindochter waar ik enorm van geniet. Daarnaast houd ik heel erg van zingen en golf.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...