Kijk de tulpen mooi staan

door | 12 februari 2021 | Fiefjes, Tips

Ik ben gek op tulpen. Zodra ze te koop zijn, staan ze bij ons in de huiskamer. En zeker in deze tijd, ben ik blij dat ik een vrolijke bos bloemen neer kan zetten. Ik wil er dan ook graag zo lang mogelijk van genieten.  Daar heb ik wat tips voor.

Tulpen geven het gevoel van lente en zijn in allerlei kleuren te verkrijgen. Alleen groeien ze hard, waardoor ze al snel slap hangen. Natuurlijk moet je ze schuin afsnijden en in een passende vaas zetten. Verder hebben ze maar een klein laagje water nodig. Maar dan komt de truc.

  • Om te voorkomen dat de tulpen door blijven groeien, kun je de groei van de steel doorbreken. Dit gaat gemakkelijk met een speld of naald. Je prikt door de steel heen, net onder de kop. De tulp houdt dan de lengte die zij heeft.
  • Tenslotte een tip van mijn oma, doe een stuiver in het water. Dit zorgt ervoor dat de tulpen mooi rechtop blijven staan.

Niet wetenschappelijk bewezen geloof ik, maar mijn tulpen staan prachtig. Zoals je ziet.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Het creatieve brein achter Fief. Ik ben getrouwd met Marco en we hebben een lieve zoon en schoondochter. In onze vrije tijd gaan we er graag op uit of lig ik in de knoop bij yoga. Genieten van elkaar staat voorop!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *