Een winterwandeling, brr!

door | 2 maart 2021 | Doen, Sporten

Nooit gedacht dat ik in deze tijd van het jaar zoveel zou wandelen. Met allerlei kledinglagen aan en muts op, naar buiten. Gisteren nog, weinig wind, mistig, maar wat was het prachtig in het winterbos.

Vooral het strand is nu aantrekkelijk, vanwege de ruimte die je daar hebt en het licht. Kennelijk heb ik nu vanzelf veel behoefte aan licht. Dat is niet zo gek, want daglicht is juist in deze tijd van het jaar belangrijk. Door naar buiten te gaan houd je namelijk je gezondheid en humeur op peil.

De zon  mag dan wel minder schijnen, maar het daglicht is in de winter nog altijd 100 tot 150 keer sterker dan de binnenverlichting. Het blijkt dat mensen die overdag meer zonlicht zien ook beter gaan slapen. Je weerstand wordt er ook door geholpen: je wordt minder snel verkouden en minder snel ziek. Zeker in deze Coronatijd is dat mooi meegenomen of zelfs wel een must.

Vandaar dat ik probeer, iedere dag te wandelen. Maar het  moet dan niet plenzen. Via de Buienradar app. schat ik in wanneer ik tussen de buien door kan lopen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, want laatst was het raakt en kwamen wij (mijn man en ik ) samen in een echte hoosbui terecht. De dreigende lucht was al van verre te zien. We hebben ons wandeltempo verhoogt, maar dat mocht niet baten. Gelukkig hadden we  reserve regenjasjes in onze rugzak gestopt. Hele dunne, ooit gekocht in Maassluis. Tuurlijk werden wij kletsnat, maar zulke momenten zijn onvergetelijk, (zie foto).

In ieder geval geeft het wandelen in de winter mij een goedgemutst gevoel en houd ik daardoor deze beperkende coronatijd vol!

 

Bron: Maxx vandaag

De thuisarts

Ik wil gezond bewegen.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...