Voorjaarsschoonmaak

door | 11 maart 2021 | Huishouden, Thuis

Advies door
Rogplus

De lente staat voor de deur! De dagen worden langzaam aan weer wat langer en de lentekriebels nemen toe. Van oudsher een mooi moment om te starten met de voorjaarsschoonmaak. Maar als je wat ouder wordt of beperkingen hebt is het niet vanzelfsprekend dat alles even makkelijk gaat.

Gelukkig bestaan er handige hulpmiddelen om je hierbij een handje te helpen of het schoonmaken wat makkelijker te maken. Hier enkele tips:

 • Een verlengde plumeau helpt je bijvoorbeeld ontzettend goed bij het hoog en laag stoffen. Hierdoor hoef je minder te bukken of op een trapleer te staan.
 • Nog een handig tip, gebruik in plaats van een natte doek waarbij je moet wringen, een droge doek en spray hier wat Multireiniger op. Dit kost veel minder kracht.
 • En heb je al eens gedacht aan een Swiffer in plaats van een stofzuiger? Een stofzuiger is toch vaak een groot, log ding en een Swiffer is een lichte stok, welke veel gemakkelijker te hanteren is. Tegenwoordig is er zelfs een Swiffer Wet Jet waarmee je kunt dweilen. Hiermee dweil je zonder dat je hoeft te sjouwen met een zware emmer of de dweil uit moet wringen. Handig als je last hebt van je handen en hiermee moeite hebt.
 • Verder schreven we eerder een artikel “kleine wasjes” waarin uitgelegd wordt waarom het gebruik van een staand wasrek vele voordelen heeft. En ook voor het zemen van ramen zijn er tegenwoordig handige hulpmiddelen. Lees hiervoor het artikel “zemen zonder zorgen”.

Heb je zelf nog goede schoonmaaktips die het allemaal wat gemakkelijker maken, laat het ons weten onder dit artikel.

Veel schoonmaak plezier!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Al 12,5 jaar werk ik als WMO consulente. Het persoonlijke contact met cliënten en het samen zoeken naar een passende oplossing voor hun vragen, vind ik het leukste om te doen. Thuis zoek ik mijn ontspanning in tennis en leuke dingen doen met mijn gezin.

Reacties

1 Reactie

 1. Gijsbert J Los.

  Mooi digitale contacten met soms leuke en aardige tips.
  Ik kijk er elke week naar uit.
  Echt communicatie voor de ouderen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...