Zemen zonder zorgen

door | 30 oktober 2020 | Huishouden, Thuis

Ramen zemen was voor mij altijd een klusje waar ik erg tegenop zag. Eigenlijk stelde ik het altijd uit tot het moment dat ik echt bijna niet meer naar buiten kon kijken. En als ik het dan had gedaan, zag ik weer strepen. Maar inmiddels doe ik het met veel meer gemak. Ben je nieuwsgierig hoe ik het nu, met een lach op mijn gezicht en de radio op 10, doe? Dat zal ik je vertellen.

Tegenwoordig zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt die het ons gemakkelijker maken.
Zo ben ik inmiddels in het bezit van een oplaadbare ruitenreiniger. Ik heb er zelf een van Kaercher, waar ik heel tevreden over ben. Maar er zijn ook goedkopere alternatieven, zoals van de Lidl. Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar de recensies zijn goed.

Bij zo’n raamwisser zit een sprayfles en ruitenwisser in 1, waarmee je de ruiten insopt. Daarna gebruik je het apparaat, waarmee je de ruiten zonder strepen droog en schoon maakt. Het apparaat is snoerloos en oplaadbaar. Dat scheelt! Je hoeft geen spons of zeem meer uit te wringen, je kunt je krachten dus sparen.

Voor de ramen die wat hoger zijn gebruik ik een ruitenwisser met een lange steel. Ik heb er een met een telescopische steel, die je uit kunt trekken zodat je wat hoger kunt wassen. Aan de ene zijde zit dan een spons en aan de andere kant een wisser. Op deze manier hoef je niet meer op een wiebelig krukje te gaan staan. 

Nog een laatste tip:

Gebruik wasverzachter in het zeemwater! Zo voorkom je zeker strepen op de ramen. Doe een flinke scheut wasverzachter in een emmer met warm water en meng dit goed. Met dit sopje heb je nog schonere én streeploze ramen.

Heb je zelf nog leuke tips om het ramen zemen gemakkelijk te maken? Vergeet dan niet een reactie hieronder te plaatsen. Ik ben benieuwd!

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *