Oude tijden herleven…

door | 12 juni 2021 | Doen, Hobby's

Al maandenlang zaten de jongeren binnen, er waren geen leuke dingen buitenshuis te beleven, hingen soms wat rond buiten maar werden weggejaagd. Groepsvorming! Door alle beperkingen die gelden vanwege Corona, konden zij ook niet meer sporten zoals ze gewend waren.  De slogan: ‘Bewegen is gezond’ was  al ruim een jaar niet meer mogelijk voor jong en oud. Niet gezond dus!

Sinds kort is er echter voor een aantal jongeren in onze omgeving iets  veranderd dankzij de oude Puch Maxi van mijn jongste dochter. Zij kreeg die toen zij 16 werd (dit jaar wordt ze 50!) en later werd afgedankt aan haar zus die hem gebruikte totdat hij ‘op’ was.  Daarna stond hij jarenlang in haar schuur.

Onlangs zag Mika, mijn oudste kleinzoon, de Puch Maxi bij zijn tante staan. Gááf vond hij die en mocht hem meenemen. Er werd flink aan gewerkt . Toen de Puch klaar was en liep als een zonnetje was zijn tante erg trots op hem. Zijn vrienden vonden het hartstikke cool en gingen op pad om er ook een aan te schaffen. Marktplaats werd druk bezocht voor een Puch en binnen de kortste keren hadden de vrienden zo’n brommertje in hun bezit. Zijn jongere broer Loeka wilde natuurlijk ook een Puch, vond er een in Friesland en kreeg zijn vader zo ver om de Puch met hem op te halen. Ook van dit oudje werd weer een mooi exemplaar gemaakt.

Mika vond de kleur van zijn Puchie toch niet cool genoeg dus; ontmantelen, frame overspuiten in zijn favoriete kleur en in elkaar zetten. Voor het artikel van oma werd even een fotootje gemaakt. Trots rijden ze er inmiddels op. Alleen het hoge stuur, wat ooit zo stoer stond, dát ontbreekt!

De oude tijd herleefde weer even, maar de outfit van deze jongens ziet er wel héél anders uit dan toen!

 

Print dit artikel

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Dag Petty, wat een leuk verhaal.
    Zou jij niet stiekem nog een keer achterop de Puch willen zitten?
    Net als toen jij jong was met jouw vriendjes.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...