Wereld tapasdag

door | 17 juni 2021 | Doen, Recepten

Het is vandaag Wereld Tapasdag. Wij van de redactie van Fief dachten: dat is leuk, dat is lekker! Daar gaan we iets mee doen. Een mooi moment om voor elkaar een tapasgerecht te maken. En wat hebben we lekker gegeten! Hieronder vind je onze recepten.

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus)
De tomatensaus maak je van gezeefde tomaten. Hier voeg je knoflook, oregano en chilivlokken aan toe. Het gehakt doe je in een grote kom hier voeg je 2 eieren, paneermeel en peper/zout toe naar smaak. Vervolgens bak je de gehaktballetjes en laat je het geheel stoven in de pan.

Wraps met frisse vulling
De eerste wrap is belegd met kruidenkaas, gerookte zalm, wat rucola en peper. De tweede wrap wordt besmeerd dezelfde kruidenkaas, komkommer, rucola en wat verse bieslook. Beide wraps rol je strak op in huishoudfolie en leg je een uurtje of langer in de koelkast. Voor het serveren snijd je ze vervolgens in dikke plakjes.

Een tapasbuffet is best wat werk, omdat je veel verschillende hapjes maakt. Je kunt hierbij ook verse kipwraps van de slager bij halen. Deze hoef je alleen maar op te warmen en in kleinere stukjes te snijden.

Spiesje caprese
Je hebt nodig: mini mozzarella bolletjes, cherrytomaatjes, basilicumblaadjes, pesto en prikkertjes.
Je prikt een blaadje dubbel en rijgt deze aan de prikker, daarna een mozzarellabolletje erop prikken (die je van tevoren door de pesto hebt gehaald) en vervolgens een cherrytomaatje.

Meloen met ham
Je hebt nodig: een Galia meloen en Serranoham. Snij de meloen in kleine parten en haal de schil eraf.  Snij de Serranoham in kleine plakjes, wikkel het om de meloen heen en prik het met een prikkertje bovenop de meloen vast.

¡Que aproveche! (Eet smakelijk!)

En misschien ook leuk om te weten waar het woord ’tapas’ vandaan komt…..
Tapas is afgeleid van het Spaanse werkwoord ’tapar’, dat afdekken of bedekken betekent. Vandaar het gebruik om (voornamelijk in Spanje) kleine hapjes, tapas, bij de drank te serveren.

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *