Turkse kookkunst thuis

door | 24 juli 2021 | Doen, Recepten

Traditioneel worden linzen gebruikt in de Midden-Oosterse, Indiase en Mediterrane keuken. Linzen zijn supergezond, zijn veelzijdig en voedzaam. Ze helpen je cholesterol te verbeteren. En zitten vol vezels, die weer goed zijn voor je darmen. Daarnaast is het een goede vleesvervanger. Vandaar dat we meer linzen zijn gaan eten.

Heel gemakkelijk te maken is deze  zomerse salade op basis van linzen.

Linzensalade

Voor 2 personen

Benodigdheden

  • 200 gram pot/blik klant en klare linzen (groene of rode)
  • rode en groene punt paprika (2 stuks)
  • 50 gram zakje gewassen rucola
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes in olie
  • 100 gram Feta kaas ( goedkoper is Turkse witte geiten kaas in blik, te koop in de Turkse market)

Dressing

  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 1 eetlepel citroen
  • peper en zout naar smaak

Je kan nog je eigen ingrediënten toevoegen; zoals komkommer (zaden eruit lepelen), verse uien, rond verse geitenkaasjes, olijven. Ook de hoeveelheid kan jezelf aanpassen.

Bereidingswijze

Snij de paprika’s (komkommer) in smalle plakjes. Doe de dressing in een kom.

Meng de dressing, de groente en gedroogde tomaatjes er doorheen. Voeg de linzen  (uitgelekt) erbij. Als laatste de rucola er doorheen mengen.

Verdeel het over twee borden en kruimel de fetakaas er overheen. Wat wij er lekker bij vinden is Naanbrood (niet op de foto).

Afiyt olsun, eet smakelijk

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *