Fit & vitaal: fitness

door | 7 september 2022 | Doen, Sporten

Iedere dag verlies je 1 – 2 % spiermassa. Gelukkig bouw je ook iedere dag weer spieren op. Bewegen en de juiste voeding helpen bij een goede opbouw.

Je spieren worden iedere dag afgebroken en weer opgebouwd. Hoe je spieren terugkomen hangt af van hoe je beweegt en wat je eet.

Hoe snel je spieren achteruitgaan als je niet beweegt kan je merken als je bijvoorbeeld een been hebt gebroken die daarna in het gips is gezet. Je been gaat jeuken en je wilt met een breipen krabben. De eerste dagen krijg je de breipen met moeite tussen het gips en je been, maar na een week gaat dat moeiteloos, en dat is niet omdat het gips wijder is geworden.

Bewegen is dus essentieel voor het behoud van je spieren, samen met de juiste voeding. Helaas gaat spiervorming ook langzamer als je ouder wordt. Je spieren belasten door krachtsport is een effectieve manier om spiervorming te stimuleren. In combinatie met de juiste voeding kan dit je spiemassa zelfs laten toenemen. Een en ander wordt uitgelegd in dit interessante filmpje van de Universiteit van Nederland door Professor Luc van Loon.

Veel sportscholen in de regio hebben speciale seniorentrainingen vaak ook nog tegen gereduceerd tarief. Lijkt het je leuk, vraag dan eens een proefles aan. Maar ook in veel buurtcentra kun je (lichte) vormen van krachttraining doen. Kijk daarvoor eens in de agenda van Fief.

Nog een laatste tip: Rusten is net zo belangrijk voor je lichaam als training. Geef je lichaam de tijd om te herstellen na een training.

Sportscholen in de regio met senioren tarieven en training:

Schiedam: Fitsportland.
Een sportschool met een aantrekkelijk senioren tarief en groepslessen die geschikt zijn voor senioren zoals Easy Fit & shape

Vlaardingen: Tino Hoogendijk
Geen speciaal tarief voor senioren, wel twee keer in de week senioren groepslessen

Maassluis: Sport Center Maassluis
Een sportschool met een aantrekkelijk seniorentarief. Twee keer in de week is er Fit & Vitaal 60+ waarbij je onder begeleiding oefeningen kunt doen.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Ahsan

  Vanwege toestemmingsbeperkingen en privacyoverwegingen kan ik geen aangifte doen bij DUO. Neem rechtstreeks contact op met Duo-ondersteuning voor hulp.

  Antwoord
  • Tanja

   We hebben je reactie geplaatst alleen begrijpen niet heel goed wat dit te maken heeft met dit artikel.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *