Blijven en lenen of…?

door | 29 september 2021 | Thuis, Wonen

Je woont in een mooi huis. De kinderen zijn er geboren en getogen. Inmiddels allemaal zelfstandig. Dat is een nieuwe levensfase, rustiger vooral. En dan?

Hoewel, als de kleinkinderen op bezoek komen doet dat weer denken aan vroeger tijden. Wel een verschil, je bent niet verantwoordelijk voor de opvoeding. Alleen maar genieten van dat kleine grut. Maar je merkt wel dat het lijf wat strammer wordt. Die heerlijke kindertjes tillen wordt wat zwaar, laat staan ze de trap op en af dragen. Ja, de leeftijd komt met gebreken. Langzaam groei je in een fase van anders denken. De vraag komt meer en meer aan de orde: moeten we hier wel blijven wonen? De wc-pot lijkt steeds lager te worden, de opstap in de douche wordt steeds hoger. De trap lijkt steeds meer treden te krijgen. De dorpels lijken steeds hoger te worden. Kortom, tijd om te verhuizen misschien?

De gemeente Maassluis denkt daar heel anders over. Zij koestert haar inwoners en wil graag dat mensen gewoon in hun vertrouwde huisje blijven wonen. Koop of huur maakt geen verschil. Maassluis helpt bij het aanpassen van de woning. Hoe? Door de Blijverslening!

Wat? Blijverslening? Inderdaad. Inwoners van de gemeente Maassluis die willen investeren om hun woning geschikt te maken voor comfortabel ouder worden kunnen de lening aanvragen.

Aanvragen gaat zo:

  • Je vraagt de blijverslening aan bij Rogplus.
  • Rogplus beoordeelt jouw aanvraag op inhoud.
  • Na toestemming van Rogplus dien je zelf een aanvraag in bij SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). Je krijgt een SVn aanvraagformulier van Rogplus.
  • SVn keurt jouw aanvraag, onder meer wordt jouw kredietwaardigheid gecheckt.
  • Na goedkeuring zet SVn de lening in gang en krijg je van hen bericht.

Dus ga naar de website van Rogplus en lees daar verder. Zij kunnen je verder helpen met deze procedure. Wie weet brengt het je op ideeën en kun je blijven wonen waar je zit!

Rogplus

Zelfstandig wonen met de Blijverslening.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...