Verhuisdieren.nl

door | 9 maart 2022 | Fiefjes, Tips

Huisdieren, zij zijn een bron van liefde, warmte en gezelligheid. In mijn kindertijd hadden wij onze hond Asta, twee vogeltjes en Floppy de schildpad. Mijn moeder was niet zo dol op poezen, ik juist wel. Het gekke is dat poezen haar altijd opzochten en niet mij!

Vroeger had ik zelf drie poezen. Eerst een witte kitten uit het asiel, haar zoon en daarna een zwarte poes met een wit befje. Toen de witte poes kleintjes kreeg, bleek ik behoorlijk allergisch. Tot astma aanvallen toe. Heel verdrietig allemaal. Daardoor moesten ze uiteindelijk uit huis. Maar je wilt er niet aan, hé.

Stapje voor stapje zijn ze uit mijn appartement vertrokken: eerst uit de huiskamer en slaapkamer, daarna uit de keuken, als laatste de hal. Uiteindelijk bleven ze bij familie die beneden ons woonden. Hartverscheurend, miauwend zaten ze voor de deur. Gelukkig was er deze oplossing, maar dat is ruim 40 jaar geleden. Als je nu in zo’n situatie terecht komt, is het niet zo gemakkelijk om dit kennelijk veilig te doen (zie artikel Donkere Wolken).

Opeens was er zo’n hulpvraag. Een kennis kon door ziekte niet thuis blijven en zocht tijdelijk opvang voor haar poes. Er was dus behoorlijk paniek in de tent. Wat doe je dan, rondbellen en zoeken op internet.

In mijn zoektocht kwam ik Verhuisdieren.nl tegen. Het is een stichting die huisdieren matcht met een nieuwe baasje. Ze plaatsen oppasdieren en je kunt jezelf als oppasser aanbieden. Ze controleren ook streng dat er niet met dieren gehandeld wordt.

Stel dus dat je in een situatie terecht komt dat je je geliefde huisdier voor even of voor altijd uit huis moet plaatsen, dan kan deze stichting je wellicht helpen. En misschien vind je het zelf prettig om af en toe op te passen. Wie weet!

Kortom, voor de dierenliefhebbers een redder in de nood.

Verhuisdieren.nl

Voor meer informatie.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *