Douchen met stoel en handgreep

door | 21 oktober 2021 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Ondanks het ouder worden wil je er gewoon goed uit blijven zien. Om dit te bereiken moet je jezelf wel goed kunnen blijven verzorgen.

Merk je dat je steeds korter onder de douche staat en je liever wilt gaan zitten bij het tandenpoetsen of make-up op doen aan de wastafel? Een douchestoel kan je dan helpen. Een losse douchestoel of -kruk kun je niet alleen voor het douchen gebruiken maar ook aan de wastafel of om te zitten tijdens het aankleden.

De thuiszorgwinkels van Medipoint, Careyn en Vegro verkopen bijvoorbeeld dit soort hulpmiddelen.

Er zijn ook kammen met een verlengd handvat om je haar netjes te doen als het heffen van je armen lastig gaat. Wist je dat deze te koop zijn?

Ook preventief kun je eenvoudige aanpassingen aanschaffen om je woning veiliger te maken, zoals handgrepen in de douche of toilet of een opklapbaar stoeltje aan de muur in de douche.

Om een idee te geven van de kosten:

  • Douchekruk via Bol.com € 29,95
  • Handgreep bij Karwei € 15,95
  • Opklapbaar douchezitje aan wand bij Karwei € 60,-

Als je het lastig vindt om te kiezen welk hulpmiddel passend is in jouw situatie, kan er advies over hulpmiddelen gevraagd worden bij een ergotherapeut. De ergotherapeut kan thuis komen en adviseren welke oplossingen geschikt zijn. Het consult van de ergotherapeut wordt bijna altijd vergoed via de basisverzekering.

Hieronder nog  twee online winkels voor hulpmiddelen. Neem gewoon eens een kijkje!

Vitility

Get more easy days!

Medipoint

Hulpmiddelen voor in de badkamer

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben moeder van 2 jonge kinderen. Ik vul mijn dagen met werk, zorgen voor de kinderen, softballen en verder ben ik veel te vinden in de sportschool.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...