Vervangende mantelzorg?

door | 6 december 2021 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan huis

Goed nieuws voor de mantelzorger en zorgvrager. Vanaf 1 januari 2022 heeft DSW vanuit de aanvullende AV-TOP verzekering vervangende mantelzorg in het pakket!

DSW doet mee! Wat fijn dat er in de huidige omstandigheden meegedacht wordt over een stukje ontzorgen van de mantelzorger. In veel gevallen een cadeautje.

Wat is vervangende mantelzorg?
Bron DSW: Een mantelzorger zorgt langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke. Als een mantelzorger even tijd voor zichzelf wil hebben, kan er geregeld worden dat de zorg tijdelijk overgenomen wordt. Dit is vervangende mantelzorg of respijtzorg.

Wat is de vergoeding?
50% vergoeding tot een maximumbedrag van € 11,50 per uur en voor maximaal 80 uur per kalenderjaar.

Heeft dat gevolgen voor het eigen risico?
Nee, gelukkig niet.

Wat zijn de vergoedingseisen?
De vervangende mantelzorg moet afkomstig zijn van een van de volgende organisaties: Saar aan Huis, De Mantelaar, UWassistent of Senior Service.

Verwijzing of toestemming?
Er is geen verwijzing of toestemming vooraf nodig. Ga naar de website van de leverancier naar keuze en meldt je aan onder vermelding van je naam, adres, postcode en woonplaats, geboortedatum, verzekeringsnummer en BSN nummer.

Hoe kun je declareren?
Je ontvangt zelf de rekening van de zorgverlener en dient deze vervolgens in bij DSW. Ook kun je eenvoudig declareren via de DSW app.

Al met al dus een mooi initiatief. We hopen bij Saar aan Huis dat je er gebruik van gaat maken. embarassed

DSW

Vervangende mantelzorg.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een creatieve bedenker en denker, een voeler met oneindige energie, een verbinder die ongebonden verbonden wil zijn en voelsprieten heeft voor de juiste mensen op de juiste plek en situatie. Niet geheel onbelangrijk, ik leef met een gezonde dosis humor en zelfspot.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...