PIZ

door | 16 april 2024 | Tijd voor jezelf, Vief

Deze maand exact 10 jaar geleden gingen mijn vrouw en ik met pensioen. Nou ja, mijn vrouw ging vervroegd. Ik ging toen nog met 65 jaar. Kort voor mijn pensionering werd mij een cursus aangeboden, PIZ genaamd, Pensioen In Zicht

De cursus was bedoeld om de gevolgen van het niet meer werken te bespreken. Hoe een zwart gat te voorkomen? Dat was aan mij niet besteed. Ik had plannen.

Met de caravan langs de Belgische en Franse kust naar Spanje. Begin juli vertrokken we. Iedere camping 4 tot 5 dagen gebleven, omgeving bekijken en weer naar de volgende. Na 4 weken kwamen we aan op onze vertrouwde camping in Spanje, vlakbij Tarragona. Na 3,5 maand, het was inmiddels half oktober 2014, weer naar huis. De caravan in Spanje gestald vlakbij de camping. Thuisgekomen stonden de winkels al vol met Sinterklaas artikelen. Alles uitpakken en toen? Vakantie voorbij en nu?!

We hoefden niet meer naar het werk. Niet meer op  zondag de bedden verschonen en te wassen. Het gebruikelijke weekend was verlengd met 5 dagen!! Wat een tijd, wat een ruimte, wat een vrijheid!

Mijn werk op economische zaken bij de gemeente Delft heb ik altijd heel graag gedaan. Net als mijn vrouw met heel veel plezier als docente heeft gewerkt. We moesten een nieuwe structuur aanleren, nou, dat kostte geen moeite.

Het beroep van pensionado is toch wel een heel bijzonder beroep.

Vrijheid om allerlei dingen te doen, vaak en lang met vakantie. Fietsen, dingen bezoeken waar je voorheen de tijd niet voor had. Oppassen op de kleinkinderen, niet gestructureerd! Alleen als wij echt kunnen en willen. De kleinkinderen zijn voor onze kinderen, moeten zij regelen. Dat gaat prima zo met elkaar.

En natuurlijk vrijwilligerswerk bij Fief, heel leuk! Dit pensionado leven kan ik iedereen aanraden!

Leef je pensioen

7 tips om je pensioen mee in te vullen

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *