Lijnen voor de kerst?

door | 8 december 2021 | Gezondheid, Vief

Kerst is de lastigste periode van het jaar als het op je lijn aankomt. Hoe komen we die tijd ongeschonden door. Lees hieronder wat tips, maar blijf genieten.

Is december ook een lastige maand voor jou? Dat hoeft niet zo te zijn! Met een paar tips wil ik je laten zien hoe je je gewicht op peil kunt houden en toch kan genieten van de kerst.

 • Kerst is maar twee dagen!
  De grootste valkuil is dat dat we de hele maand december beschouwen als één grote feestmaand en iedere dag losgaan. En dat is zonde, want als je het zou beperken tot de kerst alleen zul je het nauwelijks terugzien op de weegschaal.
 • Eet niet te veel
  Tijdens kerst gaat het vaak niet alleen om lekker, maar vaak ook om veel eten. Kerstkransjes, hapje tussendoor en meerdere keren opscheppen. Probeer controle te houden over je porties.
 • Pauzeer wat langer tussen de gangen van het kerstdiner
  Je hoofd weet altijd later dat je vol zit dan je maag. Pauzeer eens wat langer tussen de gangen. Kun je ook nog gezellig met elkaar praten.
 • Sla geen maaltijd over
  Sla geen maaltijden over om calorieën te besparen voor het kerstdiner. He gevaar is dat je dan ’s avonds helemaal losgaat en daardoor juist meer calorieën binnenkrijgt. Neem anders voor de maaltijd een eiwitrijke snack (eiwitten vullen).

Maar vergeet vooral niet dat het genieten van deze tijd met je familie en vrienden het belangrijkste is. Lukt het allemaal toch niet, straf jezelf niet af en herpak jezelf later weer.

Meer weten?

Heb je wat inspiratie nodig?
Het Voedingscentrum heeft een aantal lekkere kerstmenu’s online gezet.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *