Er vallen buien

door | 14 januari 2022 | Fiefjes, Tips

Er vallen buien, soms regen, soms hagel, soms natte/droge sneeuw. Het is 4 graden en er waait een stevige wind, kracht 6. Het is januari 2022. Kortom, het is ongezellig, donker en guur weer. Je stuurt nog geen hond naar buiten, laat staan jezelf.

Nou heb ik geen hond, dus dat komt goed uit. Dus binnen blijven. Maar wat kun je zoal doen binnen?

Je kan gaan stofzuigen, vloer dweilen, ramen zemen, toilet schoonmaken, eten voorbereiden, huishoudelijk werk dus. Genoeg te doen. Echter dit zijn niet de allerleukste karweitjes, hoewel ze structureel strikt noodzakelijk zijn.

Wat zijn de leuke dingen? Programma’s terugkijken op de televisie, een filmpje huren bij Pathé thuis, handwerken of schilderen. Maar ook oude foto’s of dia’s of oude filmpjes uitzoeken. Daar heb ik eerder al over schreven. Je kan ook je levenstestament in orde maken, niet leuk, maar misschien wel handig.

Natuurlijk kun je ook gewoon lekker gaan lezen, een boeiend boek verdrijft de tijd als sneeuw voor de zon. Leuk natuurlijk als de tijd voorbij vliegt omdat je het niet in de gaten hebt. En dat komt dan weer omdat je opgaat in het boek…

Maar let wel, hoe sneller de tijd, hoe sneller het leven.

Dus mogelijkheden genoeg voor vermaak binnen. Maar binnen blijven maakt je wel wat suffig. Tijd voor het blootstellen van het hoofd aan een heerlijke, frisse, gure wind. Een lekkere wandeling maken. Dat levert weer energie en geeft een gevoel van het hebben doorstaan van barre weersomstandigheden. Nou ja, bar?

De keuze is geheel en al aan jezelf.

Geniet ze!!

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *