Stamppot avond

door | 23 februari 2022 | Fiefjes, Tips

Wij hebben gepensioneerde vrienden. Zij houden net als wij van stamppot.

Dus organiseren mijn vrouw en ik ieder jaar een stamppotavond, als afsluiting van de winter en de start van de lentemaand maart. Het ene stel maakt zuurkool, vooraf klaargemaakt, dus kan zo bij ons de oven in. Het andere stel maakt andijviestamppot bij ons thuis met worst. De aardappelen worden bij ons geschild en verder klaargemaakt. Beetje druk in de keuken, maar het lukt altijd. Zelf maken wij hutspot peen en uien met verse ballen gehakt.

Dan op naar de lente.

Heerlijk vooruitzicht met salades en andere zomergroenten, zoals bijvoorbeeld verse tuinbonen met vers bonenkruid, heeeerlijk!
Waar kijken wij het meest naar uit?

Het witte goud! De asperges! De koningin der groente.

Het seizoen voor buitenasperges loopt grofweg van half april tot half juni. Koop ze niet te vroeg, want dan zijn ze nog erg duur. Wij kopen altijd de allerdikste asperges en minimaal 6 kilo! Dan eten we ze nog tot ver in de zomer. Mij vrouw heeft een heerlijk recept hoe je ze invriest en klaarmaakt. Meer weten over het recept?  Laat een reactie achter.

Dan schrijf ik dat in een volgend artikel.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *