Logopedie

door | 28 maart 2024 | Gezondheid, Vief

We worden allemaal ouder. Goed nieuws natuurlijk, maar het ouder worden kan ook uitdagingen met zich meebrengen. Wist je dat je bijvoorbeeld door het ouder worden of door een ziekte/aandoening last kunt krijgen van taal-, spraak- en/of stemproblemen? Of dat je last kunt krijgen tijdens het eten of drinken? Gelukkig kan er in veel situaties hulp bij geboden worden met logopedie.

Waarbij kan de logopedist helpen?
Enkele voorbeelden zijn:

  • beperkingen tijdens het eten en drinken; moeite met kauwen, (ver)slikken of speekselverlies
  • taalproblemen; moeite met het verwoorden van gedachten, schrijven en begrijpen en/of lezen van taal
  • spraakproblemen; slecht verstaanbaar zijn
  • stemproblemen; hese/schorre stem of een zacht stemgeluid

Denk hierbij bijvoorbeeld aan afasie. Iemand met afasie kan woordvindproblemen ervaren. Je gebruikt dan bijvoorbeeld het verkeerde woord in de verkeerde situatie. Dit kan ontzettend lastig zijn. Met behulp van oefeningen en strategieën kunnen de logepedisten jou helpen om deze problemen te omzeilen en om jouw verhaal te kunnen vertellen. En ook kunnen de logopedisten advies geven aan jouw directe omgeving. Zo krijg je hulp bij het communiceren en merk je dat je het in het dagelijks leven niet langer allemaal alleen hoeft te doen.

Herkenbaar?
Zou je willen dat een van de logopedisten van de Frankelandgroep je helpt om jouw klachten te verminderen? Neem dan vooral contact op!

Elke senior kan, met of zonder verwijzing van de huisarts of specialist, in aanmerking komen voor logopedie van ons behandelcentrum. Je kunt hiervoor contact met ons opnemen.

De afdeling logepedie van de Frankelandgroep is telefonisch te bereiken via de receptie van onze locatie Frankeland (010 – 426 4925) of maak gebruik van het contactformulier op de vernieuwde website.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Wie schrijft, die blijft! Ik werk bij de Frankelandgroep als communicatieadviseur. Hier ben ik onder meer verantwoordelijk voor de websites en het glossy magazine Frankelandgroep Nieuws.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *