Klein geluk

door | 28 februari 2022 | (Mantel-)zorg, Vief

Mantelzorg door
Saar aan Huis

Ken je “Klein Geluk voor de Mantelzorger?” Het is een reeks van 3 boekjes, geschreven door Maria Grijpma & Inge Jager.

In 2016 schreven zij de gids voor mantelzorgers, om goed voor jezelf te zorgen. Om ondanks de zware taak die mantelzorgen met zich meebrengt zelf aan het roer te blijven staan van je leven. Vier jaar later volgde de gids om voor jezelf te zorgen als je ziek bent. “Ja, hóe dan?” denken veel mensen.

Want ziek worden is iets wat je “overkomt” en zorgen voor een ander, overkomt je eigenlijk net zo goed. Je geliefde, ouder, kind of vriend wordt ziek en jij neemt (een deel van) de zorg op je. De “Klein Geluk” boekjes nodigen je uit om gebruik te maken van alle mogelijkheden die (nog wel) beschikbaar zijn en zorgen ervoor dat jij je eigen regie behoudt. Dit past bij ‘positieve gezondheid’. 

‘Positieve gezondheid’ is eigenlijk een nieuw begrip, het geeft een bredere kijk op gezondheid. Het accent ligt bij jezelf, je veerkracht en wat je leven betekenisvol maakt.

Afgelopen jaar kwam deel 3 “Klein geluk voor de zorg” uit, het maakte de driehoek compleet! De boekjes geven een handreiking naar “Groot Geluk”: de zorg voor jezelf. Want dát is, juist in deze tijd belangrijk. 

Er is niet één juiste manier, maar wel een rode draad: goede nachtrust, aanwezig zijn in de natuur en zoeken naar waar je jouw batterij letterlijk en figuurlijk kan opladen.

Je merkt het al, ik ben enthousiast! Juist omdat het voor iedereen  fijn is om handreikingen te ontvangen om goed voor jezelf te zorgen, want alleen dan kun je het ook voor de ander!

Klein geluk voor de mantelzorger

Het boekje is te bestellen via deze website, of bij de lokale boekenhandel

Klein geluk

Kijk hier voor een workshop

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...