Comfortabel oud?

door | 8 juni 2022 | Geldzaken, Hulp

Verstandige jongeren denken na over hun toekomst. Wat willen ze later worden? Welke schoolopleiding is het slimste? Als je ouder wordt kan het ook verstandig zijn om vragen te stellen over de toekomst. Al weet je niet hoe die eruit ziet.

Hoe ouder je wordt, hoe waarschijnlijker het is dat er toch beperkingen komen. Ga je bijvoorbeeld nu al hijgend en met moeite de trap op naar boven? Dan zal dat over een paar jaar niet beter gaan.Het kan slim zijn om nu na te denken over mogelijkheden van onder andere een traplift en hoe dat straks te regelen en betalen. Of je nu al inschrijven voor een andere woning (traploos/gelijkvloers).

Velen denken het meest gelukkig te zijn door levenslang in hun eigen woning te blijven. Maar daar kun je je lelijk in vergissen bij toenemende gebreken. Er kunnen meer problemen zijn dan de trap. Ik ken echt voorbeelden van ouderen die maar thuis wilden blijven wonen, maar uiteindelijk in een aanleunwoning (verzorgingshuis of zo) al snel veel gelukkiger werden. Dus kijk tijdig eens rond bij zo’n woonlocatie of praat met bewoners daar. Grote kans dat je ook de fantastische voordelen van zo’n woonlocatie gaat zien en je dan laat inschrijven.

Ingeval je samenwoont is de kans groot dat er een moment komt dat je alles verder alleen moet regelen (en wellicht ook voor je echtgenoot/partner). Vaak is veel ellende te voorkomen indien beide echtgenoten/partners tijdig al gezamenlijk onder andere financiële zaken regelen. Of minstens elkaar (of een kind of vertrouwenspersoon) goed op de hoogte houden van allerlei zaken.Het gaat ook om redelijk simpele dingen als: waar zijn de verzekeringspolissen opgeborgen of wat zijn contactgegevens van verzekeringsadviseur(s).

Ook al nagedacht over wilsverklaringen/volmacht en wellicht ook testament?
Dit artikel nu is echt niet bedoeld om je zorgen te maken, maar juist om zolang mogelijk zonder grote zorgen zo gelukkig mogelijk te zijn !!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Vanuit "Ieder mens telt mee" probeer ik als 70-plus vrijwilliger tips te geven om geldzorgen te verminderen. Gezellige dingen doen met echtgenote, kleinkinderen, dochters en schoonzoons zijn echter ook belangrijk voor mij.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *