Hoe blijf je Fief?

door | 31 augustus 2020 | Fiefjes, Groetjes van Fief

Deze maand staat Fief in het teken van vitaliteit en mindfulness.

Tijdens het schrijven van deze blog zit ik heerlijk achter de laptop in mijn tuin. Ik geniet van een zonnetje en is het zo’n 24 graden. Het is nu nog zomer, maar voor we het weten staat de herfst alweer voor de deur. Ook altijd een mooie periode met de kleurenpracht in de natuur, maar daar willen we nu zeker nog niet aan denken. Zo lang mogelijk genieten van het heerlijke weer!

Helaas, we ontkomen er niet aan. Langzaamaan wordt het eerder donker, zijn we minder vaak buiten en voor we het weten trekken we ons met een warme trui aan terug op de bank.
Natuurlijk roepen we allemaal dat we dat niet doen. Maar… als het kouder wordt laten we toch liever de fiets staan en slaan we een wandeling over. Juist dan is de frisse lucht heel gezond. Bewegen is en blijft goed, het zorgt voor een betere bloedcirculatie en geeft een gezonde prikkel aan je hersenen. Je voelt je na een kleine wandeling snel stukken vitaler!

Zeker in deze tijd, waar we te maken hebben met het Corona virus, moeten we goed voor onszelf en voor elkaar zorgen. We zijn zeker nog niet van het virus af. Vitaliteit is daarbij belangrijker dan ooit!

Maar wat is vitaliteit nu eigenlijk?
De term vitaliteit staat letterlijk voor ‘levenskracht’. Energie, motivatie en veerkracht zijn daarbij belangrijk. Hoe energiek voel je je, stel je doelen in je leven en doe je moeite om die te halen. En tenslotte veerkracht, hoe ga je om met de dagelijkse ups en downs. Een vitaal iemand heeft dus kracht en wil en kijkt op een positieve manier naar het leven.

Ik hoor je denken: ‘dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan’. Absoluut mee eens. Maar als je niets onderneemt zul je ook niets bereiken. Je moet er zelf iets van maken.

Fief helpt je daarmee en staat daarom in het teken van vitaliteit en mindfulness. Onze redactie en schrijvers van onze vaste rubrieken geven je allerlei tips om vitaal te worden én te blijven. Iedere week verschijnen er leuke, inspirerende artikelen die je aanmoedigen om vitaal te worden én te blijven!

En ben je nieuwsgierig naar mindfulness, ook daar besteden we uitgebreid aandacht aan. Grappig trouwens….. Mindfulness heeft alles met ‘aandacht’ te maken. Ik eindig mijn blog met een lach om mijn eigen grappige woordspeling. Dat brengt me tenslotte nog op een leuk weetje: door te lachen produceert je lichaam endorfine. Dat wordt ook wel ‘het gelukshormoon’ genoemd, waarmee je je óók weer een stukje vitaler voelt….. Het cirkeltje is weer rond.

Veel leesplezier!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben de trotse moeder van twee zonen en getrouwd met Gerard. Als ik niet werk vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. Ook mountainbiken in de bossen vind ik heerlijk. Kortom, een bezige bij!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *