Het stadsstrand

door | 28 juni 2022 | Eropuit, Uitgaan

Jazeker, een stadsstrand! In Vlaardingen hebben we sinds een paar jaar een strand; een echt strand waar je lekker met je blote voeten in het zand kunt lopen.

Je kunt er niet ver lopen, want het is niet heel erg groot. Maar je kunt er heerlijk relaxen. Naar de voorbijvarende schepen kijken, een drankje met of zonder hapje gebruiken en regelmatig naar muziek luisteren. Ook kun je kunst bekijken in de vorm van zandsculpturen, een cabaretvoorstelling volgen, een kampvuurtje stoken en wat er zich maar voordoet.

Ik ben er zelf een aantal keren geweest. Het is zo leuk om ’s avonds met je voeten in het zand bij ondergaande zon naar een voorstelling te kijken. Je waant je dan bijna op Oerol, het jaarlijkse culturele festival op Terschelling. Als je daar aankomt met de boot wordt je oog onmiddellijk naar de bekende vuurtoren getrokken. Die hebben wij dus ook, ha ha. Midden op ons eigen stadsstrand staat de iconische vuurtorenkap die jarenlang opgeslagen heeft gestaan in het Hof. Nu heeft hij voorlopig een plaats gekregen op ons strand. Een publiekstrekker is het, met een belangrijke functie. De bar is er namelijk in gevestigd! Het Genootschap van Vlaardingse Vuurtorenwachters heeft de vuurtorenkap geadopteerd en opgeknapt. Het is de bedoeling dat hij in de toekomst een vaste plek krijgt, het liefst direct aan het water.

Het stadsstrand heeft niet echt een programmaoverzicht. Je kunt je abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft. Kijk daarvoor op de website, waar ook de activiteiten worden aangekondigd. Hier kun je ook de openingstijden vinden. Het strand is gelegen aan het einde van de Oosthavenkade. Je moet wel even goed kijken hoe je er komt want de ingang ligt wat achteraf aan de Waterleidingstraat 4. Daar is genoeg ruimte om zowel auto’s als fietsen te parkeren.

Veel plezier aan het strand cool

Het stadsstrand

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
† 26 januari 2023 In memoriam: Wij zullen Wil blijven herinneren als een bijzonder mooie vrouw met een prachtige gevoelige schrijfstijl.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Anneke

    Wat een grappig toeval dat ik er vanmiddag langs vaarde en daarna aan bekenden vroeg of zij iets wisten van dit strand. …ga er vast een x kijken

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *