Weer op Pad

door | 4 april 2024 | Eropuit, Uitgaan

Doen door
Zonnebloem

Heel langzaam wordt het weer lente, we hebben allemaal zin in het zonnetje en dan lekker naar buiten. Ook als je minder goed ter been bent of misschien wel afhankelijk bent van een rolstoel. Dat is soms wel een uitdaging!

Gewoon effe met de trein ? Nee niet gewoon, eerst goed kijken of het station wel toegankelijk is en nou maar hopen dat de roltrappen en liften werken! En de in-uitstap begeleiding! De bus is ook vaak een uitdaging. De tram lukt meestal nog wel, maar niet bij elke halte en moeilijk als er ook nog kinderwagens zijn.

En dan ergens naar binnen gaan… Hopelijk geen treden, beetje brede deur, ruimte om te rijden of te parkeren, een toegankelijk toilet, een garderobe waar je bij kan.

Het geregel en die onzekerheid houdt mensen soms tegen om er even tussenuit te gaan.

Gelukkig kan je in ook in jouw buurt altijd een beroep doen op De Zonnebloem. Om samen ergens naar toe te gaan of om een maatje te vinden.

 “Eindelijk had ik eens geen last van mijn rolstoel” zei een van de deelnemers. “Alles was geregeld, bijna overal was aan gedacht en waar nodig vonden ze ter plekke samen met mij een goede oplossing! En natuurlijk had iedereen wel een slimme tip, uitgevonden in haar of zijn eigen rolstoel. En zo fijn dat iedereen het heel gewoon vindt dat je soms effe hulp nodig hebt. En nog belangrijker: ik mankeer wat aan m’n benen, niet aan mijn hoofd!”

Terecht maken we ons steeds meer druk om toegankelijkheid voor iedereen, maar…

 

Met de Zonnebloem kan nu al veel meer dan je denkt!

De Zonnebloem

 Afdeling Nieuwe waterweg

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik zoek graag met anderen naar manieren om het leven een beetje mooier te maken, het leukste vind ik als mensen zelf actief worden in het oplossen van de problemen die ze tegenkomen.

Reacties

2 Reacties

 1. Marja van der Nol-Langbroek

  Daar zit ik dan, een knie prothese gekregen 3 weken geleden en dan hoor je dat de fietstocht van Fief er weer aankomt, zaterdag 3 juni, zal ik dat halen?
  Misschien een stimulans om nog meer te oefenen mry de knie.
  Het gaat goed met de knie maar ik mis echt mijn dingen, mijn taalmaatjes in de bibliotheek, mijn werk bij Spoetnik waar we hard werken maar het ook altijd wel gezellig is zo met elkaar, en gewoon op mijn fiets springen zeker nu overal in de buurt weer plantjes aangeboden worden langs de weg, weer eitjes bij de boer halen, gewoon de kleine dingen die het leven zo leuk maken.
  3 juni fietsen met Fief, ik ga ervoor zie jullie allemaal daar.

  Antwoord
  • Sonja

   Hoi Marja,
   We wensen je veel succes met het herstellen en zien je graag de 3e juni.
   groetjes,
   Tanja en Sonja

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...