Apple watch, ideaal!

door | 2 augustus 2022 | Gezondheid, Vief

Toegegeven, de Apple watch is er niet voor iedereen. Het is best een dure gadget en je kunt hem alleen gebruiken als je ook een IPhone hebt. Maar het nieuwste model is een ideale compagnon voor de senior.

Twee jaar geleden deed ik mee aan Nestore, een proefproject van de Europese unie om na te gaan hoe technologie het leven van ouderen kan verbeteren. Eén van de onderdelen was een smartwatch die je gestel in de gaten hield en je aanmoedigde om te bewegen. Het idee was geweldig maar in de praktijk werkte het voor geen meter en was de uitvoering nog mijlenver verwijderd van een praktisch ontwerp.

Een paar maanden geleden kocht ik een Apple watch series 7 vooral om mijn fitness bij te houden. Fitness en de registratie van mijn bewegingen werkte foutloos en het horloge moedigde mij ook aan om regelmatig te gaan staan. Na een week dragen realiseerde ik mij ineens dat de Apple watch alles was wat Nestore had willen zijn en meer!

Wanneer je je horloge draagt houdt hij je hartslag in de gaten en kan onregelmatigheden zoals defibrilleren ontdekken.* Je zuurstof verzadiging van je bloed wordt ieder uur gemeten en je krijgt een alarm als deze te laag is, vooral belangrijk als je Corona hebt. Er is een valdetectie, als je valt vraagt het horloge of je bent gevallen. Als je niet op de nee-knop drukt dan wordt na één minuut een alarm gestuurd naar 112 samen met je locatie. Ook wordt een opgegeven contactpersoon gebeld. Hetzelfde gebeurt als je de SOS-knop activeert.

Daarnaast heeft het horloge een prachtig design en nog tientallen andere functies zoals veilig betalen zonder pincode. In september wordt ook een update verwacht waarmee je Apple watch kan gaan dienen als medicijnenwekker

Oh ja, je kunt er ook op zien hoe laat het is 😉.

Heb jij al een Apple watch, welke apps gebruik je het meest? Laat het weten in een reactie

 

*De Apple watch kan geen hartaanval detecteren! Voel je je niet lekker bel dan altijd de dokter

iCulture

Zo werkt valdetectie?

Coolblue

Apple watch kopen? Kijk eens bij Coolblue. 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een gepensioneerd biotechnoloog, met een passie voor fietsen, geocachen en tech.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *