Mindful wat?!

door | 21 september 2020 | Tijd voor jezelf, Vief

Zingeving door
Het Labyrinth

Mindfulness, een Engels woord dat wij afgelopen jaren steeds meer zijn tegengekomen.
Heb je dat ook; dat je ongeveer wel weet wat het is, maar eigenlijk net niet?

De letterlijke vertaling van ‘mindfulness’ is ‘opmerkzaamheid’. Met aandacht aanwezig in het moment, in het hier en nu.

Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je gaat slapen heb je gedachten. Volgens geleerden wel 40.000 tot 60.000 per dag. Dat is best veel.

Sommige mensen kunnen dit prima hebben en voelen zich er ontspannen bij. Steeds meer mensen echter merken dat ze er onrustig van zijn. Dat hoofd staat altijd maar aan. Zeker wanneer het gedachten zijn van zorgen, angst of stress.

Gedachten kun je misschien niet uitzetten, maar je kunt er wel leren veel bewuster mee om te gaan. En dat zal rust gaan geven. In je hoofd en in je hele leven. Je leert weer in contact te komen met je lijf en met je gevoel. Mindfulness zou je zelfs een manier van leven kunnen noemen.

Een leven waarin je leert, zonder oordelen en op een accepterende manier om te gaan met wat zich op een dag bij jou aandient.

Mindfulness wordt om veel verschillende redenen geadviseerd en toegepast; om meer rust te ervaren, minder te piekeren, beter te kunnen concentreren, anders om te gaan met stress, beter te slapen en om een ontspannener leven te leiden.

Nu je (weer) weet wat mindfulness is heb je misschien wel zin gekregen om er mee aan de slag te gaan. Je kunt er zelfs nú al mee beginnen! Op YouTube zijn er veel filmpjes te vinden waar je kunt gaan oefenen.

Ook adviseer ik cliënten in mijn praktijk regelmatig de VGZ-app te downloaden. Daar kun je gebruik maken van veel meditaties en visualisaties. Zij ondersteunen je in het bewust aanwezig zijn in het moment.

Meer informatie

Verder worden er cursussen aangeboden, óók in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen. Tik ‘mindfulness Schiedam/Vlaardingen of Maassluis’ in en je ziet veel aanbod verschijnen.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben een vrouw in de kracht van mijn leven; ik geniet van en stuntel met de rollen als (bonus) moeder, partner, dochter en vriendin. Als therapeut en coach werk ik met veel liefde en plezier in mijn praktijk. Om lekker te ontspannen wandel en kampeer ik graag in de natuur. En van dansen, muziek luisteren en spelen word ik ook blij!

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...