Noorse fjorden

door | 20 augustus 2022 | Eropuit, Vakantie

Je hebt allemaal wel eens een wens. Zo ook wij. Een cruise naar de Noorse fjorden. Dat moet toch prachtig zijn.

Het is begin juli en wij zien een mooie aanbieding. Meteen geboekt! Vertrek 21 juli voor 12 dagen. Wel één voorwaarde: een aantoonbare negatieve antigeentest in het Engels en uiterlijk 48 uur voor vertrek. Die test gedaan, gelukkig negatief, klinkt een beetje raar in dit verband.

Wat is Noorwegen prachtig. Die fjorden zijn werkelijk overweldigend. Wat een natuurschoon.

Verschillende excursies gedaan, maar ook met de bus net zoals o.a.  in Barcelona en Valencia, in- uit uitstappen naar behoefte. ’s-Nachts gewoon lekker slapen, je balkonhut vaart mee, dus dat is makkelijk. Dan de verwennerij op de cruiseboot, werkelijk heerlijk! En de Noren zijn uiterst vriendelijke en behulpzame mensen, tenminste, zo hebben wij dat ervaren.

Noorwegen is 12 keer groter dan Nederland en telt 4,5 miljoen inwoners. Wel veel woningen tegen bergen gebouwd, bijna niets is er vlak.

De dagen vlogen voorbij en wij genoten met volle teugen. Met als laatste hoogtepunt Oslo, wat een prachtige stad. Veel te snel was het 1 augustus. Einde cruise.

De laatste dag krijg ik wat keelpijn. Ik hou van pittig eten, dus dat kwam daarvan, dacht ik. We zijn thuis en ik word neusverkouden. Testje gedaan, ja hoor, positief!! Een dag later ook mijn vrouw positief. Dus in isolatie, boodschappen laten bezorgen, niemand besmetten!! Gelukkig een milde vorm. Waarschijnlijk opgelopen in de excursie met de bus, maar die prachtige ervaring is er niet minder om!!

Nu uitkijken naar een volgende mooie reis, want inmiddels is deze covid aanval onder controle. Maar wel voorzichtig, want om ons heen zijn er al velen gepakt door dat vervelende beestje.

Advies: geniet maar blijf voorzichtig!

CruiseTravel

Jan heeft met Costa Cruises gevaren, maar deze website kent meerdere cruise organisaties. Neem eens een kijkje

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *