Ramenzemen zonder strepen

door | 10 februari 2023 | Huishouden, Thuis

Is dat nu wel of niet een leuke klus? Je hebt wel eer van je werk. Sommige mensen doen het wel 1 x per maand, aan de buitenzijde dan. De binnenkant is andere koek.

Wij lieten de buitenboel door een glazenwassen doen, 1 keer in de 2 maanden. De binnenkant werd maar ‘matig’ gedaan. We hebben ook veel ramen rondom. Toen we zagen hoe de glazenwasser het deed, dacht mijn man, dat kan ik zelf beter. Hij is dan ook een Pietje precies. Hij heeft beloofd 1x in de 2 maanden de buitenboel te doen en 2 x per jaar de binnenkant. 

Dus zo gezegd zo gedaan, hij begon in de woonkamer. Eerst dacht hij alleen de ramen te wissen. Daarvoor gebruikte hij HG Glazenwasser in het water. Maar voor onze ramen hing Luxaflex  en die waren ook een tijd niet gedaan. Plus het feit dat er ook een ventilatierooster  in het raam zit.  Die maakt alles viezig  met zwarte stof van buiten. Die klus van mijn man werd alsmaar groter. Eerst de Luxaflex schoonmaken, die eraf halen en daarnaast het ventilatierooster. Die moest er ook af. Toen de ramen zemen en alles er weer op bevestigen. Uren was hij daar mee bezig. Muziekje aan en gaan met die banaan. Zo heeft hij in etappes de ramen aan de binnenzijde gedaan. Maar dan is 2 x per jaar echt wel genoeg!

Mijn broer beveelt iets anders aan voor de ramen: namelijk Ha-Ra. Dan gebruik je een aparte wisser met een bepaald schoonmaakmiddel RAAP. Je hebt geen emmer en maar weinig water nodig.  Geen gespetter meer. Tis wat prijzig in aanschaf, maar dan heb je ook wat!

Helaas heeft er al een flinke storm op de ramen gestaan, dus ik ben benieuwd of we het een half jaar vol kunnen houden om niet te zemen. We gaan het zien wink

Ha-RA

Hans Raab heeft met de Ha-Ra raamreiniger twee wereldrecords gevestigd.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Margreet valk

    Ik heb hara al meer dan 30 jaar ,het is even duur in aanschaf maar je doet er veel langer mee ,de raam wisser ook al zo lang ,Ik doe nu met plezier de ramen zemen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *