Je eigen tijd

door | 16 maart 2023 | Tijd voor jezelf, Vief

Mantelzorg door
Saar aan Huis

“Wanneer we blijven doen wat we deden, dan krijgen we wat we kregen.” Zo kun je nog wel een aantal quotes op noemen, althans ik inmiddels wel?

De vraag is wanneer je zulke uitspraken leest , “wat je er mee doet, of beter gezegd wat het met jou doet?” Neem je het aan voor waar (of niet) en ga je weer verder tot de orde van de dag. Of maakt het je een beetje zorgelijk, omdat je niet weet wat je anders zou moeten doen.

Als mantelzorgconsulent zie ik veel mensen die vaak wel weten wat goed voor hen is, maar er niet naar handelen. Het is dan geen onwil, maar het is nu eenmaal hoe ons brein geprogrammeerd is in de loop der tijden.

Misschien herken je het wel, je weet dat je goed voor jezelf moet zorgen, maar het voelt gek om tijd voor jezelf in te plannen. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk, omdat je dat anders ook niet voor de ander kunt doen. Maar toch laat je vaak als eerste bij tijdsdruk, “eigen tijd of tijd om lekker te lummelen” schieten. Interessant…

Dit deed mij denken aan een lezing van Charlotte Labee.

In het kort: de wereld is in de afgelopen enorm veranderd.  Vanaf het moment dat je op staat, tot je naar bed gaat worden we allemaal blootgesteld aan prikkels, we staan altijd “aan”. Een appje, Facebook, Youtube filmpjes, zonder dat je er erg in hebt is je brein altijd actief. Daar waar je vroeger de krant pakte, kun je nu op ieder moment van de dag het nieuws volgen. Kortom dat brein van ons kan wel wat aandacht gebruiken!

Het goede nieuws is, dat kún je ook echt een handje helpen, door zaken anders te doen. Het boek “Overprikkeld Brein” geeft je inzicht in wat je brein nodig heeft en praktisch stappenplan. Echt een aanrader.

En je kunt direct starten, vanaf morgen merk ook jij het verschil!

Post Scriptum

Verkrijgbaar bij je plaatselijke boekhandel en online bij Bol.com

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...