Kraaiennest

door | 22 maart 2023 | Doen, Fietsen en wandelen

In Midden-Delfland bij het ‘Kraaiennest’ is het met neerstrijken van de eerste Grutto, het weidevogelseizoen van start gegaan (1e week maart).

Vlak bij De Lier is dit een stuk recreatiegebied dat wordt gevormd door twee grote plassen en een kleine. Daartussen en daaromheen liggen een speelweide, strandjes en verharde en onverharde paden voor fietsers en wandelaars.

Wij bezoeken dit mooie pareltje regelmatig. Binnenkort gaan we weer Grutto’s spotten . Ook de Tureluur, de Kluut, de Kievit en de Scholekster paraderen voorbij. Langs de kant hebben de Oeverzwaluwen een eigen plek. Scherend, strak over het water. 

De meeste wandelpaden door het boerenland sluiten vanaf 1 maart, zodat de weidevogels in alle rust hun nesten kunnen bouwen. Vanaf 15 juni zijn ze weer opengesteld.

IJsvogelwanden 

Dit jaar zijn in februari ook IJsvogelwanden geplaatst. Het is nog afwachten of er daadwerkelijk een ijsvogel tegen de wand gaat broeden. De ijsvogels moeten de wanden natuurlijk eerst ontdekken en dan is het nog maar de vraag of ze de plek goed genoeg vinden.

Zonnepompen

Maar liefst 45 zonnepompen  staan er dit jaar opgesteld. Zes jaar geleden stonden er nog maar 2. Dus een goede toename. Met de pompen  worden er zogenaamde plas-dras plekken gecreëerd. Die zijn heel belangrijk  voor de weidevogel en hun kuikens. Ze vinden hier veel insecten en beschutting tegen roofdieren, zoals de vos.

Tips

ANV Vockestaert organiseert dit jaar weer  excursies in Midden-Delfland. Kijk voor meer informatie  en aanmelden op vockestaert.nl

Vorig jaar heb ik jullie getipt over ‘Beleef de Lente’. Ook  nu zijn zij weer gestart en kun je allerlei vogels in hun nesten volgen.

 

Dus ga je ook met de verrekijker in de aanslag een rondje Kraaiennest doen?

Vockestaert.nl

Kijk hier voor alle vogelexcursies.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Jan

    Mooi geschreven Anja, de lente is prachtig!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *