De lente, heerlijk!

door | 20 maart 2024 | Fiefjes, Verhalen

Ik heb geen hekel aan de winter. Maar dan bedoel ik ook winter. Besneeuwde weilanden, prachtig gezicht. En schaatsen, maar doe ik helaas niet meer vanwege de gevorderde leeftijd. Maar de afgelopen winter was werkelijk niets. Bewolkt, regen, bewolkt en regen! En dan na dat sombere weer de lente!

De lente begint op 20 naar 21 maart en eindigt op 20 naar 21 juni. Astronomisch gezien begint de lente als de dag en de nacht even lang zijn. De meteorologische lente begint echter op 1 maart en duurt tot 1 juni.
Onze weerkundigen zijn dan beter in staat seizoenen met elkaar te vergelijken. Moeten zij weten…

Voor ons begint de lente als het groen ontspruit, als de knoppen op springen staan, als de vogels je ’s-morgens wakker zingen. Als de lammetjes in de wei lopen. Als je weer lekker kan gaan fietsen. Als de temperatuur aangenaam wordt. Laten we eerlijk zijn lezers, dan start je, samen met de natuur, bijna een nieuw leven. Daar worden we vrolijk van. En…niet onbelangrijk, als je de kachel veel minder aan hoef te zetten. Dat scheelt tegenwoordig heel veel geld.

En dan in april en mei staat alles in bloei, het groen is fris en helder. De dagen zijn heerlijk lang. Dan kun je weer op je balkon of in de tuin zitten. Dan zie je de buren weer dagelijks!

Kortom, de lente verruimt je wereld, lijkt de wereld groter te maken. Je ziet weer mensen, maakt weer praatjes met je buren. Je hebt veel meer contacten wat goed is tegen dat alleen zijn. Misschien is de lente wel de mooiste periode van het jaar.

Nou, geniet van de zon en maak er weer wat gezellig van met je buurtjes!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *