De ZaMi bij JBC

door | 19 juni 2023 | Doen, Hobby's

De ZaMi, Zaterdagmiddagcompetitie Petanque, bij JBCVlaardingen. Wie op zaterdag 20 mei jl. over de Broekpolderweg wandelde of fietste, zag een gezellige drukte bij de Jeu de Boule Club Vlaardingen. Daar werd de ZaMi competitie gespeeld en het was de beurt aan JBCVlaardingen om gastheer te zijn.

Naast de Nederlandse Petanque Competitie, die in de wintermaanden in boulodromes wordt gespeeld is er, naast de vele toernooien, behoefte aan een zomercompetitie omdat de spelers het liefst buiten spelen.

De ZaMi is ontstaan uit de behoefte aan een laagdrempelige, leuke en competitieve petanque-ervaring voor spelers van alle niveaus. De wedstrijdregels voor de ZaMi zijn gelijk aan die van de NPC maar de sfeer is meer ontspannen en gezellig. De competitie vindt plaats op vijf zaterdagmiddagen, waardoor het voor ook voor werkende spelers en jongeren gemakkelijker wordt om deel te nemen. Van diverse verenigingen namen vandaag jeugdspelers deel aan de wedstrijd.

Het weer is ook belangrijk want bij regen of kou kan je niet zoveel teams in het boulodrome laten spelen. Gelukkig was het goed weer en kon iedereen tussen de speelrondes een plaatsje vinden in de zon of in de opgezette partytenten.

Voordat de wedstrijd begon legde Jillis Godlieb in zijn inleidend praatje in het kort de spelregels uit en om 12:00 uur begon het toernooi.

Dat er zoveel wedstrijden tegelijkertijd worden gespeeld betekent ook dat er veel werk was voor de scheidsrechters en regelmatig werden ze erbij geroepen om te komen meten welke boule er dichter bij het butje ligt.

De uitslagen van die wedstrijddag kan je vinden op de website van JBCVlaardingen. 

Ben je op zoek naar een gezellige club? Dan zien we je graag een keer bij ons.

 

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *