Net Niet Genoeg

door | 7 juli 2023 | Doen, Vrijwilligerswerk

Winkelen…… welke vrouw vindt dat nou niét leuk? Ze zijn er wel maar de meesten doen het graag en wat kopen ze dan voornamelijk? Nieuwe kleding! In de kasten hangt en ligt eigenlijk genoeg en als we er op uitgekeken zijn wordt het, als het goed is, naar de Kringloopwinkel gebracht.

Maar Schiedam heeft stichting ‘Net Niet Genoeg’ waarvan de doelgroep divers is maar zich voornamelijk richt op ‘stille armen’. Wanneer iemand hulp, op wat voor gebied ook nodig heeft, krijgen ze dat. Niemand wordt uitgesloten!

Alles is welkom van kleding tot huishoudelijke artikelen, beddengoed, speelgoed, witgoed, elektronica en zelfs menstruatie- en incontinentiemateriaal, dat hard nodig is. Ook winkeliers waarvan de producten niet meer verkocht kunnen worden, doneren hun spullen. Alle goederen kunnen op het adres van de stichting afgeleverd worden.

Het is hard werken om al de gedoneerde spullen uit te sorteren maar de vele vrijwilligers doen het met plezier.

Tien dagen in het jaar kan er bij de stichting gratis worden ‘gewinkeld’. Om te zorgen dat er niet te veel wordt meegenomen is er door de stichting een mooi systeem opgezet. De artikelen worden ‘geprijsd’ met punten, er komt geen geld aan te pas. Ieder gezinslid krijgt een kaart met een x-aantal punten. Alle spullen krijgen punten en als die op zijn, kan er niets meer ‘gekocht’ worden.

Echter, er zijn twee dagen in het jaar dat álle spullen gratis zijn. Zo’n dag heb ik onlangs meegemaakt en dat was me wel een beleving! Chaos ten top, ik moest me door de massa heen wringen om naar Miriam, medeoprichtster van de stichting, te komen! Als sneeuw voor de zon verdwenen binnen twee uur de spullen.

“Mooi hè, is er weer ruimte voor de najaars-spullen,” zei een vrijwilligster blij.

Húlde aan Miriam en de vrijwilligers van Stichting Net Niet Genoeg!

 

Noot: Onbruikbare donaties gaan altijd naar diverse andere goede doelen.

Stichting Net Niet Genoeg

De stichting die zich al sinds 2013 inzet voor huishoudens in Schiedam e.o. die op of onder de armoedegrens leven.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een oorlogskind (1940), moeder, grootmoeder, overgrootmoeder en nog lekker bezig met van alles. Golfen, bridgen, schrijven, vrijwilliger in het Stedelijk Museum en nog een aantal zaken. Mijn leven is dus niet saai en ….. ‘Carpe Diem’ is mijn motto!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *