Afkoelen met lauw water

door | 20 juli 2023 | Gezondheid, Vief

Bewegen door
Elkanderz

Alweer douchen?! Ja, mijn vorige item ging ook over douchen, maar toen koud. Deze keer zetten we de kraan ietsje warmer en douchen we lauw. Waarom?

In deze dagen van warmte, blijft de warmte in huis en dus ook de slaapkamer hangen. Hierdoor kan je het ’s nachts (te) warm hebben. Wat kan je hier nou tegen doen om het lijf af te koelen.

In eerste instantie zou je denken aan een koude douche om het koud te krijgen, maar dit werkt tegendraads. Als je onder een koude douche vandaan komt is het heerlijk voor héle korte duur. Het lichaam gaat dan heel hard aan de slag om de lichaamstemperatuur weer goed te krijgen, en daar krijg je het nog warmer van!

Dus een lauwwarme douche is dan een beter idee!

Bij een lauwe douche gaan je bloedvaten openstaan waardoor je makkelijker afkoelt. Het klinkt dus misschien een beetje gek, een lauwe douche is dus beter.

Andere tips om jezelf “cool” te houden

Een coldpack dubbel ingewikkeld in een theedoek, in de nek leggen zodat die langzaam afkoelt en daardoor het lichaam rustig zal afkoelen.

Maak je niet te druk, wind je niet op omdat het zo warm is. Hier krijg je het alleen maar warmer van.

Hou je t-shirt aan, dit neemt de transpiratie op.

Richt de ventilator niet op je lichaam maar laat de lucht net over je heen gaan. Dit werkt overigens ook goed tegen muggen. Die houden niet van wind.

Als laatste tip:  hou overdag alles dicht aan ramen en doe het ’s avonds pas weer open als het af gaat koelen.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben o.a. massagetherapeut en beweegkuurinstructeur bij Elkanderz. Vitaliteit, bewegen en beweeglijkheid, daar hou ik me mee bezig bij Fief.

Reacties

1 Reactie

  1. Gre Verlinde

    Goede tips, alleen de laatste is niet op mij van toepassing. Ik kan er niet tegen om opgesloten te zitten en zet juist alles tegen elkaar open. Dat helpt ook

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...