Echt thuiskomen na vakantie..

door | 27 juli 2023 | Eropuit, Vakantie

Advies door
Rogplus

Weer thuis zijn, na een heerlijke vakantie, kan soms even wennen zijn. Hier zijn enkele tips van mij om het je thuis weer snel gemakkelijk te maken.

Zodra ik thuis ben zet ik de deuren en ramen open en laat de frisse lucht m’n huis weer instromen. Ik pak mijn koffers direct uit, want vuile kleding te lang in je koffer laten zitten, doet je kleding en de koffer geen goed, laat staan de onaangename geur die vuile kleding kan verspreiden.

 

Mijn katten zijn ‘alleen’ thuis geweest en het huis ligt vol grit. De oppas heeft met chips geknoeid. Hup snel de stofzuiger erdoor. Zo maak ik mijn huis weer eigen.

 

Ik probeer mijn normale dagelijkse routine weer op te pakken. Ga bijvoorbeeld op tijd naar bed en sta op tijd weer op. Ik plan m’n maaltijden zoals ik dat normaal gesproken doe.

 

Mijn vrienden en familie vertel ik graag over mijn belevenissen op vakantie. Ik bewerk mijn vakantiefoto’s om de herinneringen goed te bewaren.

Nog wat tips:

Denk aan de mooie momenten die je hebt beleefd tijdens je vakantie en wees dankbaar voor deze ervaringen. Het helpt om positief en tevreden terug te keren naar je dagelijkse leven.

Heb je inspiratie opgedaan op vakantie? Misschien hebben vage ideeën meer vorm gekregen. Zet ze op papier en maak er direct werk van.

Vergeet ook niet te ontspannen na je vakantie! Pak rustig de draad weer op en neem enkele fijne gewoontes van vakantie mee in je dagelijkse routine thuis. Neem iets meer tijd met het ontbijt met elkaar in de ochtend bijvoorbeeld, of maak ook thuis die fijne avondwandeling na het eten.

Welkom thuis, geniet ervan.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als WMO consulent bij Rogplus. In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn hondje Bob! Om mentaal en fysiek lenig te blijven, doe ik een aantal keer per week yoga online.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...