En wie krijgt de schuld…

door | 18 augustus 2023 | Fiefjes, Verhalen

Die oude, grijze, rijke, bejaarde, met een bult! Met verbazing las ik een artikel in het AD van 27 juli over de enorme toename van woningbranden. Eén van oorzaken: de vergrijzing! Want is de redenering, wie ouder is brengt niet alleen meer tijd thuis door, maar is ook minder alert.

Ouderen zijn ook de schuld van de woningnood. Want is de redenering: zij blijven te lang in hun veel te grote woning wonen.

Ouderen zijn de veroorzakers van de hoge zorgkosten. Want is de redenering: zij maken veel vaker gebruik van de (medische) zorg.

Ouderen zijn schuldig aan het sluiten van bejaardentehuizen. Want is de redenering: ze zijn met veel te veel en erg duur.

Ouderen betalen meer autopremie of worden zelfs geweigerd vanwege hun leeftijd. Want is de redenering: ouderen maken meer brokken.

Ouderen worden vaker opgelicht. Want is de redenering: zij zijn digitale analfabeten.

Kortom, ouderen zijn een last voor de samenleving. Wat zouden we veel geld overhouden, veel huizen ter beschikking hebben, minder overlast hebben van ouderen. Minder verkeersongevallen. Ruimte in de (medische) zorg overhouden Wat zou de maatschappij gebaat zijn met het verdwijnen van de aardkloot van 3,5 miljoen ouderen in Nederland.

Maar, even als ouwetjes onder elkaar, wij zijn oud en wijs genoeg om ons  niets aan te trekken van die beschuldigingen. Wij behoren allemaal tot de Omanido-club. Oud maar niet dood!

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

  1. Joukje

    leuke bijdrage jan, bedankt.

    Antwoord
  2. Trudy Eijskoot

    Met die laatste zin uit het boek van Hendrik Groen,ben ik het helemaal eens!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *