Ook fit(ter) worden?

door | 1 september 2023 | Doen, Sporten

Als ex-bankhanger wil ik jullie graag meenemen in de wondere wereld van “het bewegen”. Bewegen? Ik beweeg de hele dag toch al? Nee, ik bedoel echt in beweging komen.

Je staat ervan te kijken wat een dagelijks wandelingetje al met je kan doen.

Use it or lose it betekent zoveel als: wat je niet gebruikt, raak je kwijt.

Voor onder andere je spieren geldt sowieso al dat het volume met het klimmen der jaren afneemt. Niet fijn! Het goede nieuws is echter dat je je dat proces kan omkeren: bewegen is goed voor je! Voor je lijf en voor je brein.

Nu is bewegen niet voor iedereen op hetzelfde niveau weggelegd. Maar wandelen -of lekker buiten zijn- is een activiteit die én gezond én gratis én voor velen te doen is.

Op zoek naar een sportschool met een fit-programma speciaal voor senioren raakte ik in gesprek met Ananja, een van de vriendelijke en kundige sportdocenten van Sportcenter Maassluis. Deze laagdrempelige sportschool aan het Scheur in Maassluis biedt speciale lessen aan voor senioren: Fit & Vitaal 60+. Deze lessen trekken zoveel belangstelling dat het aantal groepslessen onlangs is uitgebreid.

Nieuwsgierig geworden ben ik een kijkje gaan nemen bij zo’n groepsles. Ik trof een groep een enthousiaste senioren (vrouwen én mannen) die zich onder leiding van Ananja in het zweet werkten. Elke les is anders, krijg ik te horen. Wat me opviel was vooral het plezier tijdens maar ook nà de les bij een gezamenlijk kopje koffie of thee (de après-gym zeg maar). Geen flitsende fitnesskleding of Jane-Fonda-achtige outfits maar komen zoals je bent, is hier prima. Je hoort er direct bij.

Mensen die voor het eerst komen krijgen een rondleiding door de sportschool en de mogelijkheid een weekje gratis op proef te komen. Behalve Fit & Vitaal 60+ zijn er nog veel meer mogelijkheden.

Kijk wat jij kunt doen om van de bank af te komen en je leven een sportieve en gezellige wending te geven!

Sport Center Maassluis

Het sportcentrum waar iedereen zich thuisvoelt.

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

3 Reacties

 1. Gijsbert Los

  Ik wil graag een reactie geven op het fitness-gebeuren in het laatst nummer van Fief. Soms krijg ik het idee, dat je jong moet zijn, of niet te oud, om te fitnessen.
  Maar ik ben nu 90 jaar, en ik ga elke week nog twee maal naar de De Polderpoort om mijn spieren soepel te houden.
  Dus niet aan leeftijd gebonden!

  Antwoord
 2. Mary

  Wat een mooie foto en info over “ons” Sport Center Maassluis!
  Beste mensen ,

  Zelf ben ik nu ruim een jaar lid en ik moet zeggen het bevalt mij uitstekend !
  Iedere maandagochtend sport ik bij Ananja en het is heerlijk,natuurlijk ook afzien,maar met de muziek en het enthousiasme van Ananja,word je helemaal gemotiveerd en vooral vrolijk en blij ! 😍🍀👍💪
  Ook een Super les op donderdagochtend !

  Woensdag avond ben ik bij Miranda voor een heerlijke yogales en je wordt er zennnn !!!! en lenig van,ook een echte aanrader ! 🙏🏼👍

  Nu mensen twijfel niet, maar kom lekker sporten ! Je wordt fit en blij !
  Na afloop vrijblijvend koffie,thee of fris drinken en bijkomen ! 🍀🍀🍀

  Antwoord
 3. Wilma van Meurs

  Goed bezig !

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *