Historisch perspectief

door | 12 september 2023 | Doen, Hobby's

Geschiedenis houdt van mij en ik van geschiedenis. Daarom dwaal ik rond in ruïneus, musea en in oude steden. Zo heb ik nog wel een bucket list. Zo ook in Maassluis. Daar ligt de geschiedenis voor het oprapen.

De Historische Vereniging had ik al heel lang op mijn netvlies, die had ik nog nooit bezocht. En nu in de maand van de MVS gemeenten was het daar tijd voor. De stoute schoenen aangetrokken en contact gezocht met de PR afdeling. Daar trof ik een enthousiaste dame Ineke Vink, die de PR afdeling met verve runt.  Zij is daar al heel lang vrijwilliger.  Ineke vertelt:

Oud Maassluis

 

Ik ben al 20 jaar met veel plezier lid van en vrijwilliger bij de Historische Vereniging Maassluis (HVM). Het is een hele grote vereniging (1400 leden) en heel actief. Er is 4 x per jaar een presentatie in de koningshof over een Maassluis’ geschiedenisonderwerp en die is gratis te bezoeken. Ook door niet-leden. In oktober en november staan er weer 2 gepland. In de agenda op de website zijn de bijzonderheden te vinden. Op die website staat ook informatie over stadswandelingen waaraan je voor een paar euro p.p. kunt deelnemen.

Ik ging anders tegen mijn stad aankijken, toen ik voor het eerst mee ging op zo’n wandeling, ik hoorde dingen die ik niet wist. Tegenwoordig schrijf ik zelf stukjes over de geschiedenis. Elke maand plaats ik een historisch schetsje in de Schakel en in elke uitgave van het blad ‘Rvaer’m’ van Ervaar Maassluis staat een artikel over de Maassluise geschiedenis.

Wat misschien wel het leukst is, zijn de 15.000 historische foto’s die voor iedereen toegankelijk zijn, ga naar de ‘collectiebank’, dan naar ‘archieven’ en kies ‘foto’s’. Urenlang kun je naar hartenlust grasduinen in de oude foto’s. Wie lid wordt (20 euro p.j.) krijgt 2 x per jaar een boekje vol verhalen, artikelen en wetenswaardigheden uit de Maassluise historie.

 

Ineke Vink, hoofdredacteur HVM

 

Laat je net zo enthousiast maken, als zij met mij  heeft gedaan..

Historische Vereniging Maassluis

De HVM verzamelt, ontrafelt en deelt de geschiedenis van Maassluis.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Voor mij is het belangrijk dat senioren meedoen in onze samenleving. Wij, de senioren, zijn enorm divers in kennis, inzicht en levenservaring. Voor de omgeving en hunzelf kunnen zij veel betekenen. Ik heb zelf mijn oude verlangen in daden omgezet en speel nu theater.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *