Theater aan de Schie 25 jaar!

door | 27 september 2023 | Eropuit, Uitgaan

Het nieuwe theaterseizoen is weer van start gegaan. Tot onze pensionering in 2014 waren wij trouwe theater bezoekers. Cabaret, toneel en opera waren onze favoriete voorstellingen.

We hebben alle cabaretiers wel live gezien, Toon Hermans, Youp van ’t Hek, Seth Gaaikema, Paul van Vliet, enz. In de beginperiode, voornamelijk het Oude Luxortheater.  Later de theaters in Gouda, Dordrecht, Barendrecht, het nieuwe Luxor en natuurlijk het Theater aan de Schie in onze woonplaats Schiedam. Nog voor de officiële opening zaten wij al in dit prachtige theater. Een theater dat Youp van ’t Hek op zijn welbekende wijze gekscherend ‘de sauna’ noemde. Niet omdat het daar zo warm is, maar omdat het gehele theater is opgetrokken uit hout. Het theater aan de Schie is officieel geopend op 12 september 1998, er kunnen ca. 800 bezoekers in en is daarmee het op één grootste theater van de Rijnmond.

Afgelopen 12 september was dit prachtige theater dus jarig, 25 jaar! Een felicitatie waard!

Gemiddeld 2 maal per maand zaten wij daar. In augustus samen de voorstellingen uitkiezen en kaarten bestellen voor het hele seizoen. Maar onze pensionering heeft ertoe geleid dat we nu veel tijd hebben voor andere leuke dingen. Dus zetten we onszelf niet een heel seizoen vast voor theaterbezoek. Leuke voorstellingen bezoeken we nog altijd.

Hoewel het theater schitterend is, wil directeur Rob Roos graag de hoofdingang verplaatsen naar de Broersvest. En gelijk heeft hij. Want wil je het theater in dan moet je door de ingang van het gemeentehuis Schiedam. En zo’n mooi theater verdient een eigen entree, goed zichtbaar en niet verstopt. Zie je het al voor je?

Groot aan de gevel aan de Broersvest zijde: Vanavond de voorstelling Fief gespeeld door ouderen en jongeren!

Theater aan de Schie

Jubileumseizoen 2023-2024 is van start. Bekijk het programma.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *