Nieuws wel of niet?

door | 7 november 2023 | Fiefjes, Tips

Natuurlijk, we leven met miljarden mensen op onze aardbol. Dus gebeurt er altijd wel iets ingrijpends. Maar een juist beeld van de wereld krijgen is heel moeilijk. Soms lijkt al het nieuws negatief te zijn.

Dat klopt natuurlijk niet. Negatief nieuws heeft nou eenmaal meer nieuwswaarde. Daardoor geven de media meer negatieve dan positieve dingen in het nieuws.

Er is momenteel zeker oorlog. Conflicten zijn er altijd geweest en zullen altijd blijven bestaan. Maar ik vraag me wel af waarom hele steden in puin worden gegooid, waarom tienduizenden mensen moeten overlijden of dakloos worden. Wat is de zin daarvan?

En je weet nooit wat er nou klopt van het nieuws. De één geeft de ander de schuld en andersom. Eén ding is zeker, macht en religie zijn vaak oorzaken van veel geweld. De berichten over het klimaat en dreigende natuurrampen stemmen ook niet vrolijk.

Dus kijk ik bewust minder naar het nieuws, vaak is het journaal een herhaling van een herhaling. Ik ben echt geen struisvogel, steek mijn kop niet in het zand. Maar je moet jezelf wel beschermen. Vooral ook relativeren.

Heb je geen zin in het negatieve nieuws, ga dan wat leuks doen. Stort jezelf op je hobby, kijk een ander programma, ga fietsen, wandelen. Geniet van de dingen die mooi zijn. Maak het gezellig met vrienden, de kinderen en kleinkinderen.

Kijk afgemeten in porties naar het nieuws, dan is er prima mee om te gaan. Zoek een leuk ontspannend televisieprogramma, neem een glas wijn, benen op tafel en geniet! Ik kijk zelf graag naar Arjan Lubach (luchtig, humor, relativerend, actueel). Waar kijk jij graag naar ter ontspanning? 

 

Laat een reactie achter

3 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

3 Reacties

  1. Petty oosthof

    Helemaal met je eens Jan! Ik maak het nog erger…….na de allereerste, heftige en angstaanjagend berichten via televisie en krant over Corona ben ik gestopt met het kijken naar nieuws op tv en heb ik ook de krant opgezegd. Tot op heden bevalt dat me prima en krijg toch wel hier en daar iets te horen van vreselijke dingen die er gebeuren. Alleen kan ik er niet over meepraten, wel beamen dat de mensheid slecht is. Fijn is dat ik er geen nare dromen van heb en rustig slapen kan. Maar weet je…. ik ben best hulpvaardig maar aan al die ellende kan toch niemand iets doen?

    Antwoord
  2. Petra Warmerdam

    Ik moet eigenlijk op nieuws – dieet. 1x per dag journaal kijken zou beter zijn. En waar ik graag naar kijk op tv zijn dieren documentaires vooral vogels en aapjes..word ik zo blij van?

    Antwoord
  3. Petra Warmerdam

    Ik hoorde pas in n talkshow van Max ( de enige talkshow waar ik graag naar kijk om 17 uur) dat we op nieuws dieet moeten. 1x per dag naar t journaal kijken en klaar!!! Waar ik zelf heel blij van wordt op tv is kijken naar vroege vogels of aapjes haha

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *