Een lunchconcert

door | 15 november 2022 | Eropuit, Uitgaan

Woensdag 2 november zijn mijn vrouw en ik naar een lunchconcert geweest. In Theater aan de Schie  trad om 12 uur pianiste Anna Fridman op. Niet in de grote zaal maar in de foyer. Wij zetten onze fietsen beneden in de stalling. Komen boven en lopen zo tussen een stoet rolstoelers.

Wij zoeken een plaatsje en direct achter ons worden de rolstoelers geplaatst. Ik vraag een begeleider waar zij vandaan komen. Zij vertelde dat ze vrijwilligers zijn. Ze komen van Frankenland in Schiedam. Doen jullie dit vaak? We doen dit iedere 3 weken en gaan  met 8 vrijwilligers naar het theater. Wat fantastisch dat mensen zich zo inzetten voor de hulpbehoevende medemens. Gewoon om deze mensen iets moois te bieden. Deze vrijwilligers zet ik dan ook graag op Fief in het zonnetje, dik verdiend!

Het is druk in de foyer. Allemaal mensen met grijs geverfd haar, een enkeling met een andere kleur.  Anna Fridman houdt een uitvoerig, zeer interessant verhaal over het leven van Beethoven. Tussendoor speelt zij magistraal piano. Het klapstuk was natuurlijk de Mondscheinsonate. Een prachtig stuk muziek om bij weg te zwijmelen.

En dat deden ook veel aanwezigen! Ik zag gesloten ogen en hier en daar een traantje. Deze sonate wordt vaak bij uitvaarten gedraaid  en roept  dus veel dierbare en emotionele herinneringen op. Achter ons was het muisstil, zichtbaar genietend.

Om 13.15 uur vertrokken we weer, het was uiteindelijk een lunchconcert. Dat betekent niet meer en minder dat je zelf je lunch meeneemt. En bij voorkeur zonder te smakken en overige bijgeluiden je brood opeet. De bar is wel open. De begeleiders rijden in optocht terug naar Frankenland, zo’n 1,5 km lopen. Wat prachtig toch dat mensen dit doen!

De lunchconcerten zijn overigens gratis! Kijk op de theater site voor meer informatie.

Theater aan de Schie

Lunchconcerten.

Print dit artikel

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...