Mijn Sensor

door | 8 november 2023 | Gezondheid, Vief

Gezondheidszorg is duur en wordt steeds duurder. Onderzoek naar ziektes en medicijnen kost véél geld. Maar dit heeft mij wel geholpen om mijn diabetes makkelijker te controleren.

Sinds 15 jaar heb ik diabetes type I dus ben ik ook een dure klant voor de zorgverzekeraar. Door mijn insuline- en pillengebruik. Ik moest mijn bloedwaardes 4 keer per dag testen. Daarvoor gebruikte ik teststrips die € 1,50 per stuk zijn. Reken maar uit!  Je begrijpt dat ik binnen 2 maanden al over mijn eigen bijdrage heen was.

Die vingerprikken zijn gevoelig en na ± 21.900 vingerprikken waren alle plekken op 10 vingers wel beurs. Ik was het zat. Er moest toch iets op te verzinnen zijn. Steeds vaker zag ik mensen met een “wit plastic rondje” op hun bovenarm. Bij navragen leerde ik dat het een sensor is om heel makkelijk en pijnloos je bloedsuikerwaardes te meten.

Ik dacht “Yes” maar moest wel een kleine drempel over. Daarom ben ik mensen aan gaan spreken over hun ervaring en gebruik.  Die waren altijd positief. Dus ik nam de stap. Samen met de diabetesverpleegkundige hebben we alles in werking gezet. En doordat ik 4 keer per dag insuline spuit, vergoedt de zorgverzekering het gebruik. Want het is ook duur.

Het gebruik en aanbrengen is een makkie. Sporten, zwemmen en douchen zijn geen bezwaar.

En nu krijg ik zelf leuke vragen. Wat is dat ? Is het een pleister tegen roken ? Zelfs de vraag is het een GPS systeem ? En nu geef ik de uitleg over het gemak van de sensor.

Freestyle

Ken je iemand of ben je zelf “suikerpatiënt” ? Meer informatie vind je op Freestyle.

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

2 Reacties

 1. Jan Boumans

  Dat is een prima oplossing Petra.
  En dat jij nu gevraagd wordt naar die pleister waar jij vroeger dezelfde vraag stelde.
  Leuk!

  Antwoord
  • Petra Warmerdam

   Ja ik wil nu zelf mensen die nog vinger prikken doen op het grote gemak wijzen. Een soort van ambassadeur voor de sensor

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *