Weg met de feestdagen

door | 12 december 2023 | Fiefjes, Verhalen

In december zijn wij vaak met vakantie. Met de feestdagen in ander land zijn is heel bijzonder. Ieder land, zelfs iedere streek, heeft zo zijn eigen feestje en tradities met Kerstmis en de jaarwisseling.

We zijn jaren, vanwege onderwijs schoolvakanties, met de kerstdagen naar Gran Canaria geweest. Hoe bijzonder is dat?

De Spanjaarden vieren de Kerst met een overheerlijk kerstdiner. Dat kun je wel aan hen overlaten. Het is wel heel apart om de volgende dag gewoon naar het strand te gaan bij 25 graden. Uitbuiken van het heerlijk eten.

We zijn ook met Kerstmis in Malaga geweest. Malaga op zich is al een prachtige stad, maar met Kerstmis geheel versierd. Wat een kerstsfeer!! En vanuit Malaga een excursie naar de Alhambra in Granada. Deze periode is bij uitstek geschikt om de Alhambra te bezoeken, heerlijk rustig!

Toen we nog erg sportief waren, gingen we skiën in de Franse Alpen. Ook daar is Kerst een groot feest. Met heerlijk eten. Kerstmis is eigenlijk toch overal met name een eetaangelegenheid. Wij kunnen er in Nederland ook wat van.

En na de Kerst de jaarwisseling meemaken. In Spanje wordt dat heel bijzonder gevierd.
De hele oudejaarsavond een uitgekiend 8 gangen diner.  En dan vlak voor 12 uur, wordt bij de laatste 12 slagen bij iedere klokslag, een druif gegeten. Iedereen heeft 12 druiven naast zijn bord liggen. Dan is het nieuwe jaar daar en vliegt iedereen elkaar in de armen. Geen vuurwerk!!! Niet naar buiten! Gewoon een lekker glaasje Cava. Heerlijk!

Bekijk hieronder het filmpje en zie hoe de laatste 12 klokslagen van het jaar worden uitgegeten met druiven.

Heb ook jij bijzondere vieringen meegemaakt? Ik lees het gaag in je reactie onder aan het artikel.

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik ben gepensioneerd, fiets graag, belangrijkste hobby is filmen en monteren.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Paulina

    Ja..Kerstmis heeft voor mij iets speciaals..wanneer ik de muziek hoort dan vervalt ik in nostalgie, dan komt er een “film”langs van een ieder die er niet meer is..maar ook kijk ik naar wat er wel nog is..het is een mengeling van verdriet en hoop.En vooral hoop ik op Vrede op aarde.Fijne kerstdagen allemaal.???

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *