Pensioen…en dan?

door | 10 januari 2024 | Doen, Vrijwilligerswerk

Op de laatste dag van 2023 zat ik wat te mijmeren over de betekenis van werken in mijn leven. In 1975 gestart met mijn eerste baan. Tijdens mijn lange loopbaan heb ik veel mensen gezien die eerder stopten dan toen nog 65 jaar. Er bestond zelfs een speciale regeling voor: de VUT.

De laatste jaren is de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger geworden. Wie kent deze grap niet:

Ik word morgen 79 jaar
O, wat leuk, ga je het morgen ook vieren?
Nee helaas, ik moet de hele dag werken.

 

Ondanks mijn plezier in werken vond ik het op een gegeven moment toch welletjes en besloot ik ook wat eerder te stoppen met mijn baan. Tijd voor nieuwe dingen!

Zo “bang” als ik was gemaakt voor “het zwarte gat” en “het buiten de maatschappij staan” zo leuk bleek het eigenlijk uit te pakken.

Natuurlijk heb ik de dagelijkse praatjes met collega’s gemist, maar meer vrijheid kan ook meer kansen bieden. Tevoren had ik al interessant vrijwilligerswerk gevonden via de vacaturebank van de Klik vrijwilligerssite.

Ook leek het me altijd al leuk in een parfumerie te werken. In de drukke decembermaand is er vaak ruimte voor extra personeel. Ik kreeg een leuke bijbaan als Kerst-verkoopster in een mooie winkel. Leuk werk, leuke klanten en je houdt er nog wat aan over! Maar ook de zorg komt veel handjes te kort, levenservaring telt soms nog meer dan een diploma!

Als je een paar dagen/dagdelen per week aan de slag gaat, hou je genoeg tijd over voor andere leuke dingen. Bijkomend voordeel is dat je je hersens blijft uitdagen en meer geniet van je vrije tijd.

 

Heb je na je pensioen wat tijd over en wil je graag onder de mensen zijn: ga op zoek naar een parttimebaan!

Klik vrijwilligers

Op zoek naar een leuke klus of vrijwilligersplek? Neem een kijkje in de vacaturebank van Klik.

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *