Verborgen Verleden

door | 22 januari 2024 | Fiefjes, Tips

13 januari is op televisie weer een nieuwe serie van Verborgen Verleden begonnen, het programma waarin de stamboom van bekende Nederlanders wordt onderzocht. Hoe leuk was het dat de eerste uitzending ging over Raven van Dorst, geboren in Vlaardingen, opgegroeid in Maassluis en met familie in Schiedam. De familiegeschiedenis van Raven kon zelfs worden uitgezocht tot het jaar 1127!

Ik heb het altijd al een interessant programma gevonden en ga er ook echt voor zitten. Maar dit keer kijk ik met extra veel aandacht naar de serie.

Van mijn eigen familiegeschiedenis heb ik nooit veel geweten. Van vaders kant moet er ooit wel stamboomonderzoek zijn gedaan maar heb ik zelf helaas nooit gezien. Van mijn moeders familiegeschiedenis wist ik ook niet veel.

Tot een paar weken geleden…

Mijn moeder en een vriendin van haar zitten beide in een zwemgroep. Een buurvouw van die vriendin gaat sinds een paar maanden ook regelmatig zwemmen. Deze dame, Karin genaamd, vertelde verrassend genoeg dat haar moeders meisjesnaam dezelfde was die mijn moeder en ik hebben. Onze achternaam hoor je niet heel veel…

Mijn moeder woont hier zo’n 240 kilometer vandaan en regelmatig ga ik er voor een dag of wat naartoe. Afgelopen december heb ik Karin ook ontmoet. Mijn nieuwsgierigheid was hiermee gelijk gewekt want zijn we nou familie van elkaar of niet???

Inmiddels heb ik zoveel mogelijk informatie verzameld die mijn moeder en Karin wisten te vertellen. Daarmee ben ik nu op internet aan het speuren naar ons eigen Verborgen Verleden. Feit is dat mijn moeders grootvader en Karins (over)grootvader in Duitsland in hetzelfde dorpje woonden en er haast wel een link tussen die twee moet zijn. Hoe de link precies in elkaar zit, weet ik nog niet maar ik zál er achter komen! En wie weet kom ik met mijn zoektocht uiteindelijk ook wel uit in de Middeleeuwen, net zoals de familiegeschiedenis van Raven van Dorst! Ik ben benieuwd!!

Verborgen verleden

Dit is de uitzending van Raven van Dorst. Verborgen Verleden is iedere zaterdagavond op NPO2 om 20:35 uur.

Laat een reactie achter

9 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

9 Reacties

  1. Theuny Aalbrecht

    Wat super leuk Cora….jij verveelt je deze donkere koude avonden niet !
    Wel succes ?

    Antwoord
  2. Miss Fris

    Leuk en toch luchtig geschreven, veel succes!

    Antwoord
    • Cora

      Dank je wel Miss Fris! Wie weet wat ik nog allemaal ga vinden!?

      Antwoord
  3. Petra Warmerdam

    Wat leuk om uit te vogelen. Zeker wie weet waar je uitkomt. En ik moet lachen om je vast beradenheid: je moet en zal? succes ermee

    Antwoord
    • Cora

      Tuurlijk Petra! Ik geef niet zo gauw op!!?

      Antwoord
  4. Desiree (TOON pielemans)

    Wat leuk! Het verleden is ook heel interessant.. weten waar je vandaan komt.

    Antwoord
    • Cora

      Zeker weten Desiree… en TOON pielemans natuurlijk? Het maakt het wel een stuk ingewikkelder omdat mijn familiegeschiedenis in Duitsland ligt en ik daar niet iedere dag kom. Maar de volgende keer dat ik er ben, wil ik kijken of ik misschien bij wat instanties langs kan gaan want ik loop nu een beetje vast?

      Antwoord
  5. Ellen van Wel

    Leuke bezigheid met dit slechte weer.
    Succes gewenst met je zoektocht ???

    Antwoord
    • Cora

      Dank je wel Ellen!? Het zit nog niet helemaal mee met de zoektocht maar dat maakt het juist een uitdaging om verder te komen?

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *